johan de vette Geschreven door goedkoopvliegenclub.

Mulu Park is één van de hoogtepunten van Sarawak op Maleisisch Borneo. Het oerwoud is schitterend en de grotten staan niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. 

Hoe kom je er: Er zijn twee mogelijkheden. Of met vliegtuig of per boot. De taxi-bootreis is een ingewikkelde en duurt de hele dag vanaf Miri. Makkelijker is het vliegtuig. Er gaan meerdere vluchten per dag vanaf Miri op Mulu park. Ook zijn er een aantal vluchten per week vanaf Kota Kinabalu en Kuching. Helaas is de Malaysia Airlines dochter Maswings niet de goedkoopste luchtvaartonderneming van Maleisië. Maar als je vroeg van te voren boekt is een vlucht goed betaalbaar. Kuching - Mulu Park  ca 18 euro enkele reis (ca 4 mnd. van te voren geboekt)

Reserveren: Gezien de beperkte accommodatie in het park is reserveren een must. Dit kan van hostel dorm bedden van 41 Ringit tot bungalows op het park of in het naast het park gelegen gelegen luxe Royal Mulu Resort.. Ook zijn er een aantal homestays in het dorp.

Net buiten het park zit een leuk restaurant, waar de prijzen aanzienlijk lager zijn dan in het parkrestaurant. 
 
Er bestaat een 5 dagen toegangspas voor volwassene RM30 p.p. voor kinderen RM10 p.p.  
Je mag het park dan ongelimiteerd 5 dagen bezoeken.

Wat is er te doen: Een greep uit het assortiment. Natuurlijk zijn de beroemde grotten te bezoeken, dit kan op twee manieren. Op uitgezette routes die voor iedereen te belopen zijn (ca RM25 a RM30) en op een adventure (RM 60) manier waarvoor je best wel sportief moet zijn. Daarnaast zijn er diverse natuur activiteiten zoals een canopy walk RM40 en een avondwandeling RM 15. Wil je sportiever dan zijn er ook meerdaagse trekkings beschikbaar. Er zijn ook routes die je zonder gids mag bezoeken. Alles staat zeer goed aangegeven.
Kijk voor meer info op http://www.mulupark.com

Houdt er wel rekening mee dat de prijzen hier hoger zijn dan op andere plekken in Maleisië.