Kars Geschreven door Kars. Foto door: Kars

Wij hebben een aantal tips verzameld om het reizen in Macedonië makkelijk te maken.

Geschiedenis

Macedonië is het land waar koning Phillip II en Alexander de Grote vandaan komen en hier ook veel nog van te bezichtigen is. Ook is Macedonië het land waar moeder Theressa van afkomstig is. De Macedoniërs staan bekend om hun strijdlust vroeger in gevechten en hedendaags in politiek en zijn hier ook erg trots op. De bevolking spreekt naast Macedonisch, Russisch of Engels. Dit ligt aan welke generatie het is, de jonge generatie leert Engels op school en de oude generatie heeft alleen Russisch geleerd. Over het algemeen kan je hier goed terecht met Engels en verstaan de ouderen ook een deel Engels, waardoor je toch gemakkelijk in Macedonië je met Engels uit de voeten kan maken.

Vervoer

Macedonië heeft twee vliegvelden, 1 gelokaliseerd bij Ohrid en de ander bij Skopje. Verder kun je je in Macedonië verplaatsen met de bus (1 rit voor 15 denar), taxi (4 euro voor 10km) en de trein, alhoewel niet alles bereikbaar is met de trein, aangezien de Macedonische bevolking een keer uit protest een deel van het spoorrails heeft weggehaald.  

Geld

In Macedonië wordt er betaald met de Macedonische denar, 1 euro is ongeveer gelijk aan 60 denar. Dit is ook meteen ongeveer gelijk aan het bedrag wat je betaald in een kroeg voor een biertje. Sommige merken zijn hier ook erg goedkoop, shirtjes van tommy hilfiger voor 15 euro, brillen van police, rayban en dior voor 8 euro.

Land en klimaat

Macedonië is bestaat vrijwel alleen maar uit bergen, waartussen 3 grote meren zijn gelegen. Deze meren zijn Ohrid Lake, Prespa Lake en Dojran Lake. De opmerkzaamste dieren die hier leven zijn de lynx, schildpadden en pelikanen.

De zomers zijn hier erg warm, in juli en augustus 35°C+, in mei, juni, september en oktober ±25 graden. In de winter kan je hier ook erg goed terecht om te skiën, een pak sneeuw van meer dan 50cm is hier namelijk niet vreemd. In de winter vriest het dan ook behoorlijk.