Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 1016.86 naar Maseru Nu boeken

Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000m ligt. Het laagste punt ligt op 1400m. Dankzij deze ligging is Lesotho het land met het hoogste "laagste" punt ter wereld!  Niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat 80% van het land boven de 1800m ligt. In Lesotho wonen de Basotho en je kunt dan ook nog zien hoe dit volk traditioneel leeft. Daarnaast is het paardrijden een belangrijke manier om je te verplaatsen in Lesotho. Het is dan ook niet gek dat een pony trekking tot een van de populairste activiteiten in Lesotho behoort.

Maseru Maseru is de hoofdstad van Lesotho. Vanaf de Maseru bridge grensovergang rijd je in ongeveer 1,5 uur naar deze stad. Hoewel het de hoofdstad is, staat Maseru niet bekend om bezienswaardigheden. De meeste mensen gebruiken de hoofdstad als noodzakelijk stop voor de dagelijkse benodigdheden.

Thaba-Bosiu

Thaba Bosiu ligt op ongeveer 25 kilometer van Maseru. Dit is voor de traditionele inwoners van Lesotho de belangrijkste historische plek. Het is op deze plek waar in 1824 Koning Moshoeshoe zich vestigde en hier het land voor het Basotho volk geboren was. Omdat het een top van een berg is, heb je een fantastisch uitzicht over het land. Naar de top wandelen kan alleen onder begeleiding van een gids. Ook is het mogelijk om paard te rijden.

Malealea

Malealea bestaat eigenlijk uit veertien kleine dorpen en is een populaire plaats om naar toe te gaan tijdens een reis door Lesotho. De Malealea Lodge laat je namelijk kennis maken met slapen in een traditionele rondavel met een rieten dak en de prachtige omgeving waar je de traditionele Basotho herders tegen komt. Malealea staat bekend vanwege “pony trekking”. Op een paard kun je genieten van de prachtige natuur, uitzichten en op plekken komen waar je met een auto niet kan komen. Ook kun je een wandeling maken naar de Batsoela waterval onder begeleiding van een gids (10 rand per uur). Zonder gids zul je dit niet vinden en kun je makkelijk verdwalen. Je bent zo’n 4 uur onderweg (2 uur heen en 2 uur terug) en moet soms steile stukken op en af. Desalniettemin is het prachtig.

De lodge ligt aan de rand van een dorp en met een gids kun je voor 10 rand per uur een rondleiding krijgen door het dorp. Voor de weeskinderen die niet naar school kunnen, wordt gevraagd om wat “fatcakes” te kopen; eigenlijk zijn dit te vergelijken met oliebollen zoals wij die kennen. Je leert meer over het traditionele leven, de cultuur en zal ook zien dat er een levendige handel is in grote, vlees en zelfs huisgemaakt bier! De vlaggen boven de huisjes laten zien wat er te koop is.

Om de Malealea Lodge te bereiken moet je de laatste kilometers over een zandweg rijden. Dit kan in de winter of na een heftige regenbui een uitdaging zijn. Een 4x4 is sowieso een must.

Sehlabathebe Nationaal Park.

Sehlabathebe Nationaal park is het enige nationale park in Lesotho. Verwacht niet dat je hier de Big Five kan spotten. Het park staat vooral bekend vanwege de prachtige natuur en de vogels. Het is een park voor de geoefende wandelaar, want je moet flink wat klimmen en klauteren. Het is lastig te bereiken en wordt om die reden ook vrij weinig bezocht.