Geschreven door . Foto door: bolletjeom

Hoe kom je in Laos? Het land ligt ingesloten door Thailand, Cambodja, Vietnam en China. Veel reizigers komen dan ook over land binnen.

Vliegen

Direct vanaf Europa vliegen op Laos is erg prijzig. De meeste mensen die willen vliegen op Laos doen dit me tussenstop in een nabijgelegen land. Vanuit Thailand, Vietnam en Cambodja worden enkele steden in Laos aangevlogen. Kijk voor de kosten en tijden bij de verschillende airlines. Airasia is misschien wel de meest bekende lowcost airline van Azië.

Bus

Bussen vanuit de grotere steden in Thailand, Vietnam en Cambodja brengen je tot aan de grens van waar je een andere bus moet nemen. Bij een geboekte reis is dit allemaal geregeld. Vanuit China kan je ook naar Laos met de bus, Je kunt een directe bus pakken vanuit Luang Namtha naar Kunming en maakt dan gebruik van de grenspost  Megla-Boten. Voor uitgebreide informatie over deze reis lees het artikel reizen van China naar Laos.

Een combinatie van de trein nemen in 1 van de omliggende landen en daarna een stukje de bus nemen is ook goed mogelijk. Dit is met name handig als je vanuit  Thailand naar Zuid-Laos wilt

Boot

De 2-daagse boot trip tussen Huay say en Luang Prabang is mooi. De trip gaat per Slow boot en dit kan dus een lange zit zijn. Ook de bankjes zijn soms hard dus neem een kussentje mee. Deze tocht is een goede manier om in contact te komen met reizigers en het landschap waar je doorheen vaart is echt prachtig!

Trein

In maart 2009 hebben Thailand en Laos de eerste railverbinding tussen beide landen geopend. De nieuwe spoorlijn loopt van de Thaise grensplaats Nong Khai, via de Vriendschapsbrug over de rivier de Mekong, naar Thanaleng in Laos. Er zullen dagelijks twee passagierstreinen gaan rijden. Voor Laos is het de eerste internationale treinverbinding; het land heeft nu ook plannen voor een spoorlijn naar China!