Jordy Pieper Geschreven door piepert.

Rovinj is een toeristische maar sfeervol plaatsje op het schiereiland Istrië. Het plaatsje is klein maar fijn. Zelfs tijdens de drukke vakantieperiode weet dit plaatsje zijn charme te behouden. Een leuk plaatsje om eens te bezoeken! 

Bezienswaardigheden

Het oude centrum

Het autovrije centrum, dat begint bij de poort van Balbi, zit vol met smalle oude straatjes. Soms lijkt het op een doolhof, maar gelukkig is verdwalen erg moeilijk aangezien het een klein stadje is. Wanneer je de weg bergopwaarts volgt kom je uit bij de St. Eufemija kerk. Deze kerk is met zijn 60 meter hoge klokkentoren het toonbeeld van de stad. Het is dan ook zeer zeker de moeite waard om de klokkentoren te beklimmen vanwege het prachtige uitzicht. 

In het oude centrum vind je ook kleine cafeetjes en restaurantjes die erg sfeervol zijn. Bij de boulevard vind je nog veel meer restaurants en cafés. Een prima plek om te genieten van een fris drankje terwijl je geniet van de baai. 

Stranden

Rondom Rovinj zijn een aantal stranden te vinden en een populaire pier. Helaas zijn de stranden kiezelig, rotsig en smal, en heb je waterschoenen nodig om je voeten te beschermen. Voor de één geen probleem, voor de ander een hinder. Het water is erg schoon.
De pier is populair bij de toeristen, omdat je vanuit hier een foto kan maken met op de achtergrond de baai en de stad Rovinj. Daarnaast springt de jeugd graag van de pier in het water.

Uitgaan

Als je wil feesten ga je naar Monvi Center. Hier vind je verschillende nachtclubs, barretjes en dergelijke.

Accommodatie

Rondom Rovinj is een aantal campings te vinden. Daar vind je dan ook voornamelijk gezinnen. Ook kun je hier een bungalow huren of een klein tentje opzetten. Ikzelf heb op camping Amarin een bungalow gehuurd en stak de baai over met een bootje. In en rondom Rovinj zijn diverse hotels en appartementen te vinden. 

Omgeving

Vanuit Rovinj is het makkelijk naar een aantal andere plaatsen te gaan. Pula, Porec, nationaal park Brijuni en Motovun zijn vrij dichtbij. Het is zelfs mogelijk om via Pula naar Venetië te gaan.