Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

De Dubrovnik card is een handige kaart om geld te besparen tijdens je bezoek aan het dure Dubrovnik. Bij optimaal gebruik bespaar je meer dan 50% in vergelijking met de losse entree van de bezienswaardigheden in Dubrovnik.

Er zijn diverse versies van de Dubrovnik card: een kaart de 24 uur geldig is, een driedaagse kaart en een 7-daagse kaart. Met al deze kaarten heb je gratis toegang tot enkele top bezienswaardigheden in Dubrovnik en kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. 

Je kunt de kaart kopen bij  op bijna 50 locaties in Dubrovnik. Je kunt de kaart ook online kopen, in dit geval is je kaart op te halen bij de drie Dubrovnik Tourist Board offices. Als je de kaart online koopt krijg je nog eens  10% extra korting op de aankoopprijs. In dit geval kost de 24 uurs versie 117KN. Wil je liever meer op je gemak de stad bekijken koop dan voor 162KN de 3 daagse versie of voor 198KN een kaart die een week geldig is. 

Wat heb je aan de Dubrovnik kaart?

Gratis bezienswaardigheden

De top bezienswaardigheid van Dubrovnik, namelijk de stadsmuren, is met de kaart gratis (normaal 70KN). Ook de andere grote aanrader in Dubrovnik , het Rectors Palace, (normaal 40KN) is inbegrepen in de kaart. Daarnaast zijn ook het  Maritiem museum, Natural History Museum, Rupe Etnographc Museum en Marin Dzric House gratis toegankelijk. Ook doen er nog twee kunstgaleries, de Art Gallary Dubrovnik en de Dulcic Masle Pulitika Gallery mee met de kaart. De laatste bevindt zich ook in het oude centrum een heeft een erg interessante collectie. 

Niet alle musea zijn op alle dagen van de week geopend. Het is handig hier rekening mee te houden wanneer je een kaart koopt voor 24 uur. 

Openbaar vervoer

Ook openbaar vervoer is opgenomen in deze kaart.  Je krijgt hiervoor naast je Dubrovnik kaart nog een apart pasje. Met de 24 uurs kaart kan je ook 24 uur gratis gebruik maken van de stadsbussen in Dubrovnik. De 3-daagse Dubrovnik kaart geeft je gratis 10 ritten en de 7-daagse kaart geeft je gratis 20 ritten. Het scheelt je ook tijd omdat je niet telkens losse kaartjes hoeft te kopen. 

Leuke reisgids en extra kortingen

Met de Dubrovnik card krijg je ook een handige reisgids over Dubrovnik. Ook zijn hierin diverse kortingsacties van tussen de 10-20% opgenomen die geldig zijn bij restaurants, autohuur etc.