Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Lake Naivasha

Lake Naivasha bevindt zich ongeveer 2,5 uur van Nairobi. Het is een plek om te relaxen en dieren te bekijken. In het meer leven nijlpaarden en veel verschillende vogels. Het gebied rondom het meer is vrijwel helemaal in beslag genomen door de bloemenindustrie.

Gelukkig zijn er langs het meer ook nog een aantal campsites waar je terecht kan. De meeste campsites zijn zelf een attractie, een mooi uitzicht, veel dieren zoals colobus monkeys en meestal een goed restaurant. Het zijn plekken om te relaxen, te kletsen met andere mensen en lekker een boekje te lezen.

Behalve kampeermogelijkheden hebben de meeste campsites ook vaste accommodatie. Deze campsites zijn in het weekend erg populair onder expats en de rijkere lokale bewoners uit Nairobi. Prijzen van accommodatie zijn van vrijdag tot en met zondag een stuk hoger, reserveren voor de vaste accommodatie is dat echt nodig ook kan de campsite wel eens overvol aanvoelen. Doordeweeks is het rustiger, maar ook dan zijn de prijzen nog hoger dan in de rest van Kenia.

Hell's Gate National Park

Heb je genoeg van relaxen dan zijn er ook nog actieve mogelijkheden zoals het Hell’s gate national park.

Dit nationaal park is bijzonder omdat je er mag lopen en fietsen. Zo’n giraffe of zebra ziet er dan opeens toch een heel stuk anders uit dan vanuit de auto. Dieren zoals olifanten en leeuwen wonen niet in het park, maar trekken er soms wel doorheen.

Behalve dat je de dieren op een andere manier kunt bekijken is het park ook erg interessant vanwege de geografische formaties. Hoge kliffen en 25meter hoge stenen zuilen geven de perfecte setting voor het dierenleven. Het is ook mogelijk een wandeling van ongeveer een uur te maken de kloof in.

In het westelijke gedeelte van het park bevinden zich ook gebouwen die via geothermische activiteit energie opweken. Het is hier een herrie en erg mistig. Wanneer je begint bij Elsa gate kan je het beste bij de lunch plaats omdraaien. Je kunt dan een klein stukje terug gaan en alsnog via een andere route weer bij Elsa gate uitkomen. Je laat dan het minder interessante westelijke gedeelte zitten.

Het park is niet heel erg groot maar genoeg om je een halve dag te vermaken. De entree prijs is 25 dollar.

Vervoer naar Lake Naivasha en Hell’s gate
Vanuit Nairobi gaan er regelmatig matatu’s naar Naivasha. Het dorpje zelf stelt weinig voor maar je kunt hier weer gemakkelijk overstappen op een matatu’s die de route langs het meer neemt. Vraag aan de chauffeur waar je moet stoppen.

Bijna alle accommodaties liggen op loop afstand aan de weg. Ook op de terugweg kan je deze route nemen.

Wanneer je met het openbaar vervoer naar Hell’s gate NP wil dan is het nog wel 4 km lopen vanaf de weg naar de poort. Bij de afslag van de weg naar de poort is ook een fietsverhuur. Heb je bij je accommodatie geen fiets kunnen huren dan kan dit dus ook nog hier.