bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Vele toeristen gaan jaarlijks naar Kenia vanwege de geweldige safari's. Een leuk bijkomstig feit is dat de kust van Kenia ook zeker een bezoekje waard is! Wat is er nu lekkerder dan na een aantal safari's met je billen op een hagelwit strandje te zitten met een heerlijke Tusker in je hand (Keniaas biertje).

De gehele kuststrook van Kenia wordt al heel lang bewoond. Mombasa, Malindi en Lamu zijn vanwege de ligging voor lange tijd belangrijke handelsplaatsen geweest. Nog steeds wordt de kuststrook door afstammelingen van deze volken bewoond. Ten tijde van de Europesche kolonialisatie werden deze kustplaatsen belangrijke centra voor de slaven- en ivoorhandel.

 

Mombasa

Mombasa is de grootste havenplaats in Oost-Afrika. Ten noorden en zuiden van Mombasa liggen met palmen omzoomde hagelwitte stranden. Aan zowel de noord- als de zuidkust liggen veel beachresorts die druk bezocht worden door Europese toeristen. Voor de kust liggen koraalriffen waar je mooi kunt duiken en snorkelen

Mombasa is een goed vertrekpunt voor safaris naar Tsavo Oost en Tsavo West en de Masai Mara. Vele hotels bieden toertjes aan en daarnaast is heeft het centrum van Mombasa vele toerbureautjes. 

Malindi

Wil je wat meer rust dan dat je in Mombasa zult vinden trek dan richting Malindi. Ongeveer 12 kilometer ten noorden van Malindi ligt dorpje Mambruï. De uitgestrekte stranden en hoge zandduinen nodigen uit voor een wandeling.Ten zuiden van Malindi en vlakbij Watamu liggen de ruïnes van de oude Arabische handelsstad Gedi. Er zijn goed bewaard gebleven gebouwen in authentieke Swahili stijl. Ook zijn er resten van een paleis en Moskee te vinden.

Wil je naast relaxen aan het strand toch nog wildlife spotten dan is Midah Creek misschien wat voor jou. Op deze plek kun je erg goed volgens spotten dus voor vogelliefhebbers een must do!

Lamu

Lamu wordt ook wel het zanzibar van Kenia genoemd. Lamu is een eilandje ten noorden van Mombasa. Op het gehele eiland rijden geen auto's en er hangt een erg relaxed sfeertje. Het strandtoerisme speelt zich vooral af op de oostkant van het eiland. Daar ligt Shela Beach, een enorm zandstrand van ruim 13 kilometer lang. Kom je voor ultieme rust dan moet je absoluut naar Lamu (als is het helaas wel zo dat steeds meer toeristen het eiland verkennen)Het eiland waar de ezels nog al het zware werk doen en je op elke straathoek wat te bekijken hebt. Vanuit Lamu heb je ook de mogelijkheid per boottocht de kleinere eilandjes om Lamu heen te bezoeken.