eefje Geschreven door eefje. Foto door: Tikva

In Jordanië kun je op verschillende manieren overnachten. Uiteenlopend van slapen onder de sterren op het dak van een hotel tot een overnachting in een 5 sterren hotel met eigen strand en zwembad.

Als backpacker zal je in de meeste gevallen in goedkope hotels belanden. Een echt hostel zul je in Jordanië niet zo snel vinden behalve in Amman en Wadi Musa. In de grotere steden heb je meestal wel hotels met dormrooms. Een dormbed kost je ongeveer 10 Dinar, de prijs is afhankelijk van het aantal bedden per kamer. Wil je goedkoper overnachten dan kan in zomer soms ook slapen  op het dak van een hotel. Je krijgt dan een matras met dekentje en ligt met ongeveer 10 matrasjes/dakgenoten op het dak. Je hebt in dit geval echter niet altijd een ruimte voor je bagage waardoor je het soms op je matras achter zal moeten laten wanneer jij erop uit gaat.

Wil je iets meer privacy en comfort dan is een eigen kamer in de meeste hotels een zeer goed alternatief. Zeker wanneer je met 2 personen reist is een dubbelroom in de meeste gevallen even duur als 2 dormbedden! De standaard prijs die anno 2012 wordt gehanteerd voor een kamer met gedeelde badkamer en ontbijt is 20 dinar (soms zelfs met eigen badkamer en airco). Al zij er enkele uitzonderingen waar je nog voor 15 dinar een kamer kunt krijgen. Wil je airco en een eigen badkamer dan moet dit in de meeste gevallen toch minimaal op 30 dinar moeten rekenen.

Deze kamers hebben verder weinig luxe. Het gemiddelde budget-en midrange hotel in Jordanië schreeuwt om een verfbeurt en heeft dekens die zelfs je oma niet meer op de zolder heeft liggen. Toch zijn de kamers in de meeste gevallen schoon en tja, wat heb je uiteindelijk aan een mooi dekentje?

Wil je een mooie kamer die er spik en span uitziet dan beland je vanzelfsprekend in een andere prijsklasse. De luxere kamers beginnen bij 50 dinar pp en lopen op tot enkele honderden dinars. Zeker in Amman en Aqaba zijn prachtige hotels te vinden die van werkelijk waar alle luxe zijn voorzien.

Wil je onvergetelijke nacht? Slaap dan een nachtje in de Wadi Rum en vraag of je buiten de tent mag slapen. Je zult dan een sterrenhemel zien die je nooit eerder hebt gezien en het is wel echt heel bijzonder om wakker te worden midden in de woestijn (zie foto). Naar mijn idee mag je deze ervaring echt niet overslaan bij een bezoekje aan Jordanië!