Nienke Krook Geschreven door Nienke Krook.

De hoogste berg in Japan (3776 meter) is 'Fuji'. Het is een slapende vulkaan die op ongeveer 112 kilometer ten zuidwesten van Tokyo ligt. De vulkaan is voor de Japanners heilig en het beklimmen ervan is dan ook erg populair.

Mocht je de berg niet willen/kunnen beklimmen of heb je weinig tijd, dan zijn er in Tokyo een aantal plekken te vinden waar je de Fuji van een afstand kunt bewonderen.

In de tijd dat er nog geen wolkenkrabbers in de stad waren, was de berg van bijna alle plekken af te bekijken op zonnige dagen, maar tegenwoordig is het even zoeken naar een goed plekje.  Je moet daarbij ook een beetje geluk hebben, want het weer moet erg helder zijn en de luchtverontreiniging minimaal.

Vanaf de volgende plekken zou je de prachtige berg moeten kunnen zien:

Vooral na een typhoon (wervelstorm) of op dagen en nachten met heldere lucht in de winter kun je de berg op zijn mooist zien. 

Twee keer per jaar heb je de kans om 'Diamond' Mount Fuji te zien. Eind januari en midden november staat de zon namelijk precies achter de berg, waardoor het lijkt of er een diamant op ligt. 

Mocht het je niet gelukt zijn Mount Fuji te zien, dan kun je op deze Live Webcam vanuit je huiskamer een tweede poging wagen.