Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

 • Voor slechts € 102.03 naar Rimini Nu boeken

Rimini is een populaire badplaats aan de Adriatische Zee in Italië. De badplaats staat naast het strand bekend om het uitgaansleven, de vele clubs en het oude historische centrum. In het weekend reizen de Italianen daarom dan ook graag van de in de buurt gelegen plaatsjes richting Rimini om het weekend te vieren. In de zomermaanden vergezellen toeristen uit heel Europa deze Italianen om de zomervakantie aan het strand door te brengen. Daarom is er eigenlijk altijd wel wat te doen, een evenement met live muziek of feestje op het strand, of een leuke DJ in een van de grote clubs in de buurt.

Je hoeft dus echt niet alleen maar op je strandbedje te blijven liggen. Vanuit de badplaats in Emilia Romagna kun je namelijk gemakkelijk dagtripjes maken naar bijvoorbeeld San Marino, Riccione, Bologna en eventueel ook Venetië. Maar ook in Rimini zelf is meer dan genoeg te doen.

Bezienswaardigheden

Wat niet veel mensen weten is dat Rimini ook een leuk centrum heeft met enkele oude Romeinse ruïnes, grote kerken en stadspoorten die je tijdens wat verloren uurtjes kunt bezoeken. Net als veel andere Italiaanse steden heeft ook Rimini een groot plein waar de stad omheen gebouwd lijkt te zijn. Op het Piazza Tre Martiri kun je heerlijk op het terras een drankje kunt drinken en mensen kijken. Iedere zaterdagochtend kun je op dit plein een gezellige markt vinden waar je naast eten en drinken ook goedkope kledingen andere spulletjes kunt shoppen.

Oude centrum

De bekendste bezienswaardigheden van Rimini zijn:

 • Arco d’Augusto (Boog van Augustus)
 • Porta Montanara
 • Foro Romano
 • Ponte di Tiberio
 • Anfiteatro (Amfitheater)
 • Domus del Chirurgo
 • Teatro Romano
 • Tempio Malatestiano
 • Museo della città di Rimini

Veel tijd heb je niet nodig wanneer je een rondje langs de hoogtepunten maakt. Dit omdat ze allemaal redelijk dicht bij elkaar liggen en de bezienswaardigheden niet zo “groots” zijn als in sommige andere steden.

Houd er rekening mee dat de mensen in Italië nog redelijk katholiek zijn, daardoor kun je de kerken en kathedralen op alle dagen behalve zondag bekijken. Dan zitten de kerken namelijk vol door de kerkdiensten die gegeven worden en zijn ze meestal voor toeristen gesloten. Ook zijn op zondag veel winkels gesloten en is het zichtbaar een rustdag. Een prima dag om heerlijk op het strand te vertoeven dus.

San Marino

Vanuit Rimini kun je gemakkelijk een leuk uitstapje maken naar San Marino. San Marino is officieel een republiek dat omringt wordt door Italië. Vergeet daarom ook zeker je paspoort niet mee te nemen, die heb je namelijk nodig. Als je wilt kunt je zelfs een (toeristen) visum in je paspoort laten toevoegen als bewijs van je bezoek (€5,-). San Marino Città, de hoofdstad van San Marino, is compleet anders dan Rimini of de rest van Italië. De stad is vooral een grote prachtige kasteel vestiging met drie grote geschutstoren die je al van ver kunt zien.

De gemakkelijkste manier om er te komen is om naar het treinstation te lopen. Met het treinstation in de rug vind je aan de linkerkant de tourist office waar je de retour buskaartjes van Rimini naar San Marino kunt kopen (€10,- retour). De bus vertrekt in de straat Piazzale Cesare Battisti tegenover de tourist office bij de halte vlak bij de Burger King. De rit duurt tussen de 30 en 60 minuten afhankelijk van het verkeer.

Strand

De grootste trekpleister van Rimini is het strand. Als je wilt kunt je hier dag en nacht terecht. Overdag om van de zon te genieten, wat bij te slapen op een van de vele strandbedjes, en in de avond en nacht tijdens een van de vele beach clubs die tot in de late uurtjes doorgaan. Ook worden er op een aan het strand tal van activiteiten aangeboden om het luieren en feesten wat af te wisselen. Zo kun je mee op de "bananenboot", suppen en voor de echte watersporters ook windsurfen. 

Eten en drinken

Op het strand van Rimini kom je enorm veel strandtentjes tegen. Hier kun je even wat te drinken halen of een kleine maaltijd om de grootste honger te stillen. In de hoofdstraat, direct na het strand, liggen de restaurants afgewisseld met de verschillende bars, en souvenirwinkels. De meeste restaurants bieden een variëteit van pizza, pasta en zeevruchten aan, maar er zijn ook specifieke tentjes waar je heerlijke sushi of steak kunt krijgen. Het eten is voor zo’n populaire badplaats niet extreem duur en tussen de €15,- en €20,- kun je een uitgebreide hoofdmaaltijd krijgen. Wanneer de avond valt worden tal van pop-up strand en muziek tentjes opgebouwd waar je tot in de late uurtjes een drankje kunt drinken en kunt dansen op de muziek.

Een leuk (nieuw) strandtentje waar je de gehele dag terecht kunt voor een drankje of een maaltijd is Turquoise Ghettoquarantasei. Deze beach club zit direct aan de zee en serveert overdag drankjes en burgers en in de avond en weekenden is het een plek waar mensen naar toe komen voor de muziek.

Rimini staat natuurlijk ook bekend om zijn vele uitgaansgelegenheden. Hier komen vooral veel jongeren, maar voor elk publiek is er wat wils. Er zijn namelijk ook veel Engelse pubs en Lounge bars waar je nog heerlijk kunt genieten van de avond. Enkele bekende grote clubs zijn: 

 • Club Life
 • Shooters
 • Misano Volgens vele Italianen de leukste clubs waar ook regelmatig bekende DJ’s optreden.
 • Altromondo
 • Carnaby
 • Cocorico
 • Baia Imperiale. Deze club is uniek, vanwege de Romeinse uitstraling en het zwembad.

Vaak zijn er propers aanwezig bij de boulevard. Sommige clubs liggen een aantal kilometer uit het centrum. Meestal kun je een kaartje kopen waar het entreegeld en een speciale busreis bij in zitten en anders rijden er speciale nachtbussen om je van en naar de club te brengen. 

Vervoer

Rimini heeft zijn eigen vliegveld: Federico Fellini Airport, welke slechts op 2 uur vliegen ligt vanaf Amsterdam. Ook met de auto is Rimini goed te doen, het is zo'n 1400 km rijden vanaf Amsterdam.

Ook per trein is Rimini goed te bereiken. Het is ongeveer twee uur vanaf Milaan en één uur vanaf Bologna.