Kirsten Blom Geschreven door Kuess. Foto door: Kuess

Zo’n uur varen vanaf Napels (30 minuten vanaf Sorrento) ligt het kleine, prachtige en romantische eilandje Capri. Het eilandje telt welgeteld twee dorpjes. Het middeleeuwse Capri en Anacarpi. Het kleine eilandje kent daarnaast 12 kerken en 7 musea die verdeeld zijn over nog geen 11km2. Beide dorpjes zijn gevuld met pittoreske straatjes en huizen en gezellige piazzas. Capri kent daarnaast een prachtige natuur en staat het meest bekend om de Grotto Azzurra (Blauwe grot) waar het lichtval van de zon zorgt voor betoverende blauwe en groene kleuren. Diverse booten bieden vanuit de marina tochten rondom het eiland aan waarbij de Grotto Azzurra, Faraglioni en Punta Carena (vuurtoren) te zien zijn. Mocht je de Mt. Vesuvius nog niet hebben zien liggen is dit met goed weer erg goed mogelijk tijdens deze bootreizen.

Excursies verschillen heel erg in prijs en tijdsduur. De goedkoopste excursie van ongeveer 2 uur waarbij alleen een rondje om het eiland gedaan wordt, kost zo’n 15 tot 20 euro per persoon. Terwijl je voor 450 euro een all inclusive luxe jacht krijgt inclusief zwemmen met dolfijnen.

Ook zijn er diverse wandelroutes over het eiland om het hoogste punt, de Monte Solaro, te beklimmen. Er liggen diverse bezienswaardigheden langs deze routes zoals Damecuta Villa en het kleine kerkje Sta. Maria Cetrella. Bovenop de Monte Tiberius ligt bijvoorbeeld Villa Jovis waar de Romeinse Keizer Tiberius zijn laatste jaren schijnt te hebben doorgebracht.

Deze wandelroutes zijn aan te raden voor de avonturier die commerciële bootreizen wil ontlopen. Zo is de Grotto Azzurro te bezoeken als je via de Punta Gradola de trap afgaat en een lokale visser aanspreek en zelf de prijs regelt om de grot te bezichtigen. Ook de Faraglioni rotsen zijn via de Monte Tioro of het uitzichtpunt Del Cannone goed te zien.

Een prima eiland voor een dagje uit maar ook om meerdere dagen op rond te zwerven.

Bereikbaarheid

Boottocht naar Capri vanaf Napels: Tussen de 18 en 25 euro (afhankelijk van het tijdstip van de dag). Dagelijks vanaf 5:35. Laatste boot gaat terug naar Napels om 23:00.

Accommodatie

Diverse B&B kamers zijn te boeken vanaf 100 euro per nacht per kamer.