Lisan Kerstens Geschreven door menasil.

Nahariya is de meest noordelijke stad aan de kust van de Middellandse zee. De spoorlijn langst de kust eindigt hier. Nahariya is een echte badplaats, met name het strand trekt veel toeristen hierheen.

Vervoer naar Nahariya

Nahariya ligt aan het einde van de spoorlijn langs de kust. Er rijdt dan ook één tot twee maal per uur een trein vanuit Tel Aviv, Ben Gurioen Airport, Akko of Haifa. Daarnaast kun je bus 271 (pas op, deze bus is een lokale bus en stopt bijna overal!) of bus 272 nemen vanuit Haifa via Akko naar Nahariya.

Bezienswaardigheden

Hoewel de meeste toeristen naar Nahariya gaan om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand zijn er ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo is er het Lieberman Huis in de HaGdud straat. Dit is een museum over de geschiedenis van het Zionisme en over de stichting van de stad. Daarnaast vind je in het noorden van de stad een dierentuin en de botanische tuinen. Deze vind je in de Ben Ga'on straat. In de zomer rijdt er door het centrum een toeristentrein, waarmee je een rondje kan maken door de stad. Ten slotte heb je ten zuiden van Nahariya "Shavey-Zion'. Hier vind je ruines van een oude Byzantijnse kerk. De prachtige mozaïkvloer is intact gebleven.

Dagtrips vanuit Nahariya

Nahariya is een prima uitvalsbasis voor enkele bezienswaardigheden in de omgeving. Met een bus kun je richting Rosh HaNikra, een plaats bij de grens met Libanon.  Onderweg kom je langs een onafhankelijk staatje, Akhzivland. Deze staat is in 1952 gesticht door Eli Avivi. Ook Akko en Haifa zijn leuke dagtrips vanuit Nahariya. Onderweg naar Akko kom je langs Lohamei HaGeta'ot; een kibbutz met een prachtig museum over de Tweede Wereldoorlog. Zeker een aanrader!