eefje Geschreven door eefje. Foto door: eefje

Bali is een prachtig eiland. Toch jammer dat de meeste toeristen vooral kennis maken met de meest toeristische en vaak ook minst authentieke kant van het eiland. Zo komen de meeste toeristen niet verder dan de badplaats Kuta en wordt het prachtige binnenland vergeten.

Wil je nou echt wat van het eilandleven en de prachtige natuur zien dan is een trekking of fietstocht met Rogess Adventure misschien wat voor jou.

Waarom met Rogess Adventure?

Rogess Adventure is opgericht door twee jongens die graag meer van hun prachtige eiland aan de rest van de wereld willen laten zien. Doordat dit geen gigantisch tourbureau is maar juist kleinschalig zul je een hele andere tour hebben dan de meeste andere toeristen. De jongens van Rogess Adventure zullen je mee op sleeptouw nemen en met veel plezier over hun dorp en het eiland vertellen. De jongens komen uit Sambangan Village. In Sambangan Village is veel te zien. Prachtige rijstvelden, spectaculaire watervallen en Tirta Kuning. Wil je met hen op stap dan kun je kiezen tussen een trekking en een fietstocht.

De trekking

Wanneer je voor en trekking kiest kun je kiezen voor een korte, medium of lange trekking. Variërend tussen de 2 en 6 uur. Bij alle trekkings zal je watervallen en prachtige rijstvelden zien. De jongens hebben veel kennis van de natuur wat de tocht nog interessanter maakt!

Lange trekking

De trekking begint bij de Tiying Tali Dam. Onderweg kom je koffieplantages, verschillende fruitbomen en rijstvelden tegen. Daarnaast bezoek je dorpjes en 3 watervallen waaronder de Dedari waterfall, welke  22 meter hoog is! De wandeling eindigt in Banjar - Anyar.

Medium trekking

Ook bij deze trekking zal je veel fruitbomen en rijstvelden tegenkomen. Je brengt een bezoek aan Pebantenan Sub- Village. Deze wandeling gaat uiteindelijk naar de Secret Garden. Deze is gelegen aan de Banyamala rivier. Hier kun je relaxen en zwemmen. Tijdens deze wandeling zie je 4 watervallen!

Korte trekking

Bij deze trekking zal je de 4 watervallen van de medium trekking zien. Ook hier zul je langs de rijstvelden lopen.  Door de korte duur van deze trekking zal je de Secret Garden en het dorp niet bezoeken.

Fietstocht

Naast de verschillende trekkings kun je ook kiezen voor een fietstocht van ongeveer 4 uur. Deze leidt je door rijstvelden, Ambengan (dorp met prachtige tempel) en zal eindigen op het stand van Lovina.

Lijkt dit je wat? neem dan contact met ze op. De trips worden vanuit Lovina geregeld. Contact gegevens:

  • Contactpersoon              Kadek Susila
  • Email                              Kadek_antgo@yahoo.com
  • Telefoonnummer           087762773280
  • Adres                             Sambanganstreet Sukasada Buleleng Bali 81161
  • Website:                       http://roges-adventure.blogspot.nl/