Joe Whittington Geschreven door jtotheozef. Foto door: sannie23

Malang is een stad in het oosten van Java. Vergeleken bij Surabaya, Yogyakarta en Jakarta is het een veel kleinere stad. Te voet kan je de stad goed verkennen. 

Het verkeer kan in het weekend erg druk zijn, dus dan is het minder aantrekkelijk om een scooter of motor te huren. Een motor kun je op enkele plekken huren in de stad, bijvoorbeeld bij Hotel Helios voor 100.000 Ruphia.

Hotel Helios is een plek waar je goedkoop kunt overnachten. Bij binnenkomst kom je terecht in een hotel dat er goed uitziet. Boven op het dak is een guesthouse. Hier kun je een bungalow huren voor 110.000 ruphia. Of een bed in een slaapzaal. 1persoons = 50.000 ruphia. 

De stad is leuk om twee dagen rond te lopen, maar dat is uiteraard per persoon verschillend. Als je van lekker eten, gemberkoffie en contact met de lokale mensen houdt dan is het mogelijk om een week in Malang te blijven. Je hebt in Malang onder andere een vogeltjesmarkt.

Vanuit Malang kun je verschillende uitstapjes maken naar Bromo, een bezoek aan een waterval, de heet water bronnen, de kust en berggebieden. De keuze is reuze. 

Om in Malang te komen zijn er verschillende opties: de bus, trein en het vliegtuig. Malang heeft een vliegveld en vanaf Yogya of Jakarta kun je hierheen vliegen. Surabaya is de tweede grootste stad van Indonesië en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Met de trein van Malang naar Surabaya is 4000 Ruphia. Dit is ongeveer 0,32 euro cent. De treinreis duurt 3 uur op papier, in werkelijkheid eerder 5 uur. 

De vriendelijkheid van de mensen in Java is mij het meest bij gebleven in Surabaya en Malang. De meeste mensen hebben een glimlach waar je gelukkig van wordt.