Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Het ruige landschap van Ierland en de gezellige en altijd vriendelijke Ieren maken een bezoek aan het land zeker de moeite waard. Voor een appel en een ei vlieg je vanaf Eindhoven of Schiphol naar de hoofdstad Dublin.

Vanuit Dublin kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar bezienswaardigheden in de buurt. Niet alleen voor een weekend trip is Ierland uitermate geschikt, ook voor een langere periode heeft het enorm veel te bieden. Houd je van hiken, ruig landschap, afwisseling en Guinness dan is dit land helemaal jouw ding.

Het land is het beste te bereizen met een (huur) auto aangezien je met het openbaar vervoer niet (gemakkelijk) naar alle toeristische bezienswaardigheden kunt komen. Het land bereizen met eigen vervoer geeft je in ieder geval de vrijheid om overal zo lang of kort te blijven als je wenst. 

Wissel de ruige kust gebieden af met de kronkelende weggetjes door het binnenland en stop eens in een van de kleine dorpjes onderweg. Stap ook eens een lokale pub binnen of maak een praatje met de locals om met de open en vriendelijke mensen in contact te komen. Hoewel Ierland niet het meest zonnige weer heeft, is het beeld dat veel mensen over het weer hebben over het al gemeen een stuk pessimistischer dan de werkelijkheid. Ja, in Ierland valt af en toe een bui, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het weer kan in snel tempo omslaan van dreigende wolken naar strakblauwe lucht en omgekeerd. Regenbuien duren vaak maar kort en je kunt bijna altijd wel ergens schuilen. 

In Ierland zijn ook nog vele kastelen te vinden waarvan enkele nog steeds te bezoeken zijn. Deze gigantische bouwwerken doemen vaak op in het ruige landschap en zorgen voor erg mooie plaatjes voor het fotoalbum. 

Kortom Ierland heeft meer dan genoeg te bieden voor cultuur, natuur en avontuurliefhebbers.

Lees verder

Laatste berichten

Tips voor budget vakantie in Ierland 3 01 Apr
The Ring of Kerry is een top route om zuidwest Ierland te verkennen! 0 10 Feb
St Patrick's Day 2018 Dublin 0 09 Feb
Openbaar Vervoer in Dublin 0 06 Feb
Dublin: De 10 leukste bezienswaardigheden in en rondom de stad 0 06 Feb
Tory Island Donegal 4 14 Apr
De leukste bezienswaardigheden van Donegal Ierland 1 13 Nov
Vervoer naar Ierland 0 11 Jul
Beste reistijd Ierland 0 04 Aug