Astrid Rozema Geschreven door AstridRz.

Een prachtige oude stad waar veel ruïnes, oude bruggen en andere sporen van het verleden terug te vinden zijn. 

Vervoer naar Stirling

Het dichtsbijzijnde vliegveld vanaf Stirling is het vliegveld bij Edinburgh. Dit is zo'n 47 kilometer van Stirling vandaan. Je zal dan ook met eigen vervoer of het openbaar vervoer vanaf Edinburg naar Stirling moeten reizen.  Vanaf Edinburgh Waverly rijdt er elk half uur een trein naar Stirling. De dienstregeling is te vinden via de pagina van ScotRail. Daarnaast rijden er bussen van de maatschappij Scottish Citylink vanaf Edinburgh. Een andere optie is te vliegen op Glasgow, maar dit ligt veel verder van Stirling af, waardoor je meer reistijd kwijt bent. Maar ook vanaf hier rijdt er zowel een trein als een bus naar Stirling.

Bezienswaardigheden

William Wallace Monument

Wanneer je in de stad bent zie je hem al op de berg staan. Het symbool voor de vrijheid van Schotland en ter nagedachtenis aal William wallace.  Parkeer bij de ingang, koop een kaartje voor ongeveer 9 pond en neem vervolgens de pendelbus naar boven of neem de benenwagen. Eenmaal boven kan je de toren in. De trap is wel erg smal. Boven kan je genieten van een prachtig uitzicht en op de 2e verdieping is het zwaard te zien. 

Old Town jail

De oude gevangenis van Stirling. Ticket ongeveer 8 - 10 pond. Beleef de gevangenissfeer in het echt dankzij de acteurs in deze gevangenis. Op het dak ook nog een prachtig uitzicht.   Via de website heb ik vernomen dat hij niet langer meer open is voor toeristen in 2013. Er is een discussie gaande over de toekomst van dit museum.

Stirling Castle

Entree ongeveer 13 pond. Prachig uitzicht over Stirling en veel informatie te vinden. Echt een tip om te bezoeken!!

Overnachten

Premier Inn is een goedkoop en goed hotel. Schone kamers, vriendelijk personeel en een goed ontbijt.  Er zijn ook een tweetal hostels in Stirling: Youth Hostel Stirling en het Willy Wallace Hostel.