marcel_deventer Geschreven door marcel_deventer.

  • Voor slechts € 73.88 naar Southampton Nu boeken

Southampton, aan de zuidkust van Engeland, is geen bekende Engelse stad. Steden als Cambridge, Oxford en Nottingham spreken misschien meer tot de verbeelding. Toch is Southampton een erg oude stad met een rijke historie. Wist jij bijvoorbeeld dat Southampton de plek was waar het avontuur van de Titanic begon?

Bezienswaardigheden Southampton

Als de originele beelden van Leonardo diCaprio die een spelletje poker wint in 1912 zouden zijn opgenomen, zou dat namelijk in een pub zijn aan de ‘quay’ van Southampton. Op deze plek komen nog steeds grote schepen aan, waaronder de ferry naar the Isle of Wright, cruiseschepen met meer dan 1 miljoen passagiers per jaar en grote vrachtschepen die allerlei auto’s naar Engeland brengen en Land Rovers , BMW’s en Mini’s naar de rest van de wereld verschepen. Er is hierdoor genoeg te zien op het gebied van maritieme historie, zoals het Seacity Museum.

Doordat Southampton een oude havenstad is, is er ook een oud centrum met oude hotels (Mercure Hotel, the Star Hotel; beide op High Street) en wandeltocht over de vestingmuur. Deze vestingmuur is grotendeels intact.

Tot slot is Southampton de plaats waar Jane Austen tussen 1807 en 1809 heeft gewoond. Er is een Jane Austen trail uitgezet, evenals een aantal andere wandelingen die je zelf kunt volgen.

Vervoer naar Southampton

Je hoeft je niet te beperken tot Southampton: het is de poort naar the Isle of Wright en je kunt vanaf hier relatief eenvoudig Stonehenge, Bath en Avebury bereiken. Deze plaatsen bevinden zich ongeveer een half uur tot drie kwartier dichterbij Southampton dan bij London.

Southampton is te bereiken vanuit Amsterdam met drie dagelijkse lijnvluchten van FlyBe.