Anne Geschreven door Anne. Foto door: Erik

  • Voor slechts € 28.36 naar Londen Nu boeken

Londen is een van ’s werelds meest bezochte steden, en dat is niet voor niets! Ideaal dus om Londen eens tijdens een stedentrip te bekijken. In deze enorme stad met meer dan zeven miljoen inwoners is altijd wel iets te doen. Londen is de stad van de mode,

Goedkoop op vakantie in Londen

Londen heeft de naam enorm duur te zijn. Het is zeker geen goedkope stad, maar voor wie een beetje creatief is hoeft een bezoek helemaal niet zo duur uit te vallen. Zo zijn er tal van attracties en bezienswaardigheden gewoon gratis en met behulp van een Londen Pass kun je ook besparen op de entree van betaalde attracties. Daarnaast is Londen een grote stad, maar het openbaar vervoer in Londen is goedkoop en daarbij zijn veel bezienswaardigheden prima te belopen. Goedkoop naar Londen toe reizen is met de trein of het vliegtuig ook prima te doen. Eten en drinken kun je in Londen zo duur maken als je wilt. Natuurlijk kun je op chique gaan in de restaurants van topkoks zoals bijvoorbeeld Gordon Ramsay, maar je kunt ook kiezen uit de 1001 kleine restaurantjes of ketens die Londen rijk is. Ook is Londen een uitstekende stad om te winkelen

Accommodatie in Londen varieert van luxe vijfsterrenhotels tot hostels waar je met 10 man op een kamer slaapt, met prijzen vanaf zo’n 15 euro per nacht.

Daar komt nog bij de pond historisch laag staat, dus dat allemaal meegenomen maakt Londen ineens een heel aantrekkelijke stad voor een stedentrip! Trek er wel minimaal vier, maar liefst nog meer dagen voor uit, want je hebt ze nodig in deze stad waar je je nooit hoeft te vervelen.

Oriëntatie

Londen is een grote stad maar veel attracties liggen redelijk bij elkaar. Piccadilly Circus is een goed startpunt om Londen te verkennen. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en staat op veel plaatsen aangegeven. Vanuit Piccadilly Circus kun je lopend naar Oxford Street, de Houses of Parliament met de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, The London Eye, Green Park etc. Tower Bridge, London Tower, London Bridge, St Paul’s Cathedral en Monument liggen ook op loopafstand van elkaar, handig metrostation daarvoor is Tower Hill.

Een aanrader is om langs de Thames te wandelen van de Houses of Parliament tot aan de Tower Bridge, vooral’s avonds wanneer alles mooi verlicht is. Dit is een wandeling van ongeveer een uur tot anderhalf uur. Het is geen probleem om daar ‘s avonds te lopen, er hangen camera’s en het hele stuk is redelijk druk en goed verlicht.