Lisan Kerstens Geschreven door menasil.

  • Voor slechts € 28.36 naar Londen Nu boeken

De 'Ceremony Of The Keys' is de officiële ceremonie die elke avond wordt gehouden om de Tower of London af te sluiten. Deze ceremonie vindt al meer dan 700 jaar elke avond plaats. Eén van de redenen waarom de Tower of London dient te worden afgesloten, is omdat hier de kroonjuwelen zijn opgeslagen.

Aanvragen tickets

Het is mogelijk om als toeschouwer de sluiting van de Tower of Londen bij te wonen. Dit kan echter alleen als je van te voren tickets hebt aangevraagd. Omdat het bijwonen van deze ceremonie populair is, dien je ruim van te voren je tickets aan te vragen. Bovendien heeft de Tower enkele deadlines. In de maanden juni, juli en augustus dient je aanvraag 3 maanden van te voren binnen te zijn. Voor de overige maanden is dit 2 maanden van te voren. Er worden alleen aanvragen van particulieren behandeld. Dit betekent dat je niet kan boeken via een organisatie of bijvoorbeeld een hotel.

Je aanvraag kun je uitsluitend per brief indienen. Deze brief kun je opsturen naar:
Ceremony of the Keys Office
Tower of London
LONDON EC3N 4AB
Great Britain

Je aanvraag dient aan een aantal eisen te voldoen:

  • De brief bevat de namen van de personen voor wie je de tickets wilt aanvragen. Van april t/m oktober geldt een restrictie van maximaal 6 personen per aanvraag. Buiten het toeristenseizoen geldt een maximum van 15 personen.
  • De brief bevat twee data waarop je de ceremonie zou willen bijwonen. Het staat je vrij om meerdere data te noemen. Dit is aan te bevelen, want dan maak je meer kans op dat je aanvraag gehonoreerd wordt.
  • De aanvraag bevat een envelop gericht aan jezelf. Deze envelop dient het standaard C6 formaat te zijn, anders past het toegangsbewijs er niet in. Dus GEEN langwerpige (venster)envelop!
  • De aanvraag bevat Britse postzegels met de waarde voor de verzending. Dit is dan ook het moeilijkste onderdeel van de hele aanvraag. Ik heb zelf via een postcards project postzegels kunnen krijgen uit Groot Brittanië. Doorgaans is 1 postzegel van 87 penny (peildatum september 2012) voldoende. Dit zijn de kosten voor de verzending van 1 envelop binnen Europa. Ik heb voor de zekerheid 2 postzegels bijgesloten omdat ik niet wist hoe zwaar de envelop zou zijn. Een andere optie is het bijvoegen van 2 Internationale Antwoordcoupons. Helaas zijn deze sinds enkele jaren afgeschaft in Nederland en dus niet meer te krijgen.

Vervolgens zul je moeten afwachten tot de envelop met jouw handschrift weer op je deurmat valt. Bij mij duurde het slechts een week. Het zou iets langer kunnen duren, afhankelijk van de snelheid van de post. Let op: Je ontvangt één toegangsbewijst me de naam van de persoon die de aanvraagbrief heeft ondertekend. Op dit toegangsbewijs staat het aantal personen dat toegang heeft tot de ceremonie.

Let op: Je toegangsbewijs is NIET overdraagbaar aan andere personen. Alhoewel bij mij niet werd gecontroleerd of ik daadwerkelijk de persoon was die de aanvraag heeft gedaan, zou ik zelf het risico niet nemen. Daarnaast heb je alleen toegang tot de ceremonie op de dag die op je toegangsbewijs staat aangegeven. Ruilen is niet mogelijk. Mocht je van te voren al weten dat je onverhoopt niet kan, meldt dit dan telefonisch aan de Ceremony Of the Keys Office. Zij zullen er voor zorgen dat een ander persoon gebruik kan maken van de vrijgekomen plekken. Overigens, ik had ze eens gebeld omdat ik nog een vraag had maar ze hebben toen niet opgenomen en ik kreeg een automatisch bandje met dat ze niet kunnen terugbellen. Ik twijfel dan ook zelf of ze echt wel zo telefonisch bereikbaar zijn als ze doen geloven.

Bijwonen van de ceremonie

Op de dag die op jouw toegangsbewijs staat dien je je om precies 21:30 te melden bij de Tower Of Londen. Om precies te zijn bij de "West Gate". Deze gate zit aan de kant waar ook de reguliere kassa's zich bevinden. Je doet er goed aan om wat speling in te bouwen en er bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten van te voren al te zijn. Als je er namelijk niet om 21:30 bent, mag je niet naar binnen. Je laat je toegangsbewijs zien en vervolgens wordt je tas gecontroleerd. Je bent met een vrij grote groep. Zorg dat als je klein bent, je een beetje voorraan kan staan. Je krijgt eerst uitleg over de historie van de ceremonie en ook wat er precies zal gaan gebeuren. Om het nog een verrassing te laten zijn, zal ik dat hier niet uitgebreid gaan beschrijven. Het is belangrijk dat je goed oplet tijdens deze uitleg want dan weet je wanneer je waar naar toe moet kijken. Vervolgens zal de Tower of London worden afgesloten en om 22:05 sta je weer buiten. Ik vond het zelf bijzonder en interessant om dit aspect van de Tower of Londen eens mee te maken.

Aangezien je bezoek slechts van korte duur is, is het niet mogelijk om naar het toilet te gaan of om gebruik te maken van andere faciliteiten. De Tower of Londen is natuurlijk officieel dicht. Verder is het aan te raden om geschikte kleding aan te doen. Je zal gedurende 35 minuten buiten staan en het kan behoorlijk fris zijn omdat je vooral stil staat. Het is overigens verboden om foto's te maken of op andere wijze de Ceremony of the Keys vast te leggen. Het bijwonen van de ceremonie is gratis maar je hebt de mogelijkheid een kleine donatie te doen. In de informatie die je van de Ceremony of the Keys Office krijgt, staat als richtlijn 5 pond genoemd. Mocht je dit bedrag willen doneren, dan is het raadzaam om dit gepast mee te nemen.

Voor meer informatie kun je de speciale Ceremony of the Keys website raadplegen. Hier zie je ook welke data al volgeboekt zijn en vind je de meest actuele informatie.