Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

  • Voor slechts € 28.36 naar Londen Nu boeken

In Londen is ontzettend veel te zien en te doen. Zo zijn er de welbekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Buckingham Palace, London Eye en nog veel meer, maar je kunt bijvoorbeeld ook een van de minder bekende (buiten)wijken van Londen bezoeken. In deze minder bekende wijken kun je een van de vele markten bezoeken, shoppen of gewoon een kopje Engelse thee drinken en de Londenaren zien passeren. Je kunt gemakkelijk twee weken in Londen doorbrengen en nog niet alle bezienswaardigheden gezien hebben. Wij hebben een aantal bekende high lights en minder bekende bezienswaardigheden in Londen op een rij gezet die tijdens een trip  van vijf à zeven dagen allemaal te bezoeken zijn.

Buckingham Palace

De officiële residentie van de Britse koningin is Buckingham Palace. Het grootste deel van het jaar kun je het paleis niet van binnen bekijken aangezien de koningin er dan woont. Van eind juli tot en met september mag je echter wel naar binnen. Je kunt dan onder andere de State Rooms zien en wandelen door de paleistuinen. Een audio tour leidt je door de prachtige kamers van het paleis. Er is jaarlijks een wisselende expositie. Het volgen van de audio-guide duurt 45 tot 60 minuten. Je krijgt niet alleen informatie over het paleis maar ook over de geschiedenis van de Britse Koninklijke Familie.

Wisseling van de wacht

Een ceremonie die sowieso leuk is om te zien is de Wisseling van de wacht of Changing of the Guards, zoals dat officieel heet. Tijdens de ceremonie worden de typische Londense lijfwachters van de koningin afgewisseld op drie verschillende locaties: bij Buckingham Palace, St. James’ Palace en Wellington Barracks. Dit gaat gepaard met een hoop gemarcheer en muziek. Als je de hele ceremonie op de binnenplaats voor het paleis wilt zien, dan moet je op tijd aanwezig zijn. De kans is anders vrij groot dat er meerdere rijen voor je staan en je weinig tot niets ziet. Tijden veranderen af en toe. Op moment van schrijven begint de wisseling van de wacht om 11.00 uur voor Buckingham Palace. Wil je een goed plekje bemachtigen, dan wordt aangeraden al om 10.30 uur een goede plek bij het paleis uit te zoeken. De gehele ceremonie duurt 45 minuten, dus blijf even staan na het zien van het vertrek de eerste groep wachters. Voor de actuele tijden en routes kun je een kijkje nemen op de website van changing-gard.com. Wanneer de ceremonie begint, komen van twee kanten om beurten groepen lijfwachters te voet of te paard aangemarcheerd richting Buckingham Palace met hun imponerende wapens. Soms worden zij begeleid door een blaasorkest. Mocht je om een of andere reden het paleis niet kunnen vinden, dan kun je altijd nog op het geluid afgaan. Een deel van de lijfwachten marcheert van St. James Palace naar Buckingham Palace en de andere groep keert een half uurtje later terug. Aan de weg ben je dus diverse keren in de gelegenheid om de wachten van dichtbij te zien en te fotograferen. Bij Buckingham Palace kun je het grootste deel van de ceremonie aanschouwen. De gardes komen over de openbare weg aan en de Britse ‘Bobbies’, zoals de agenten heten, zijn dan ook druk bezig het verkeer in goede banen te leiden. Na afloop van de ceremonie, marcheren de wachters weg en moet je weer wachten tot de volgende ceremonie. Trek zeker een uurtje uit voor het bijwonen van de wisseling van de wacht en nog meer tijd als je graag bij het hek voor het paleis wilt staan.

Metro 
Stap uit bij metrohalte St. James Park, Victoria Station of Green Park.

Openingstijden
Paleis: 09.30 – 19.30 uur van laat juli tot en met augustus (laatste toegang om 17.15 uur). In september tot 18.30 uur (laatste toegang om 16.15 uur). Voor actuele openingstijden kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Wisseling van de wacht: 11.00 uur. Dagelijks van mei tot en met juli, de rest van het jaar om de dag. In oktober vindt de wisseling plaats op oneven data. In november en december vindt deze plaats op even data.

Toegangsprijs
Paleis: £23 per persoon voor volwassenen en £21 voor studenten. Kaarten voor het paleis kun je kopen bij de kiosk in Green Park of online op www.royalcollection.org.uk
Wisseling van de wacht: gratis, vanaf de openbare weg voor het paleis.

Royal parks

Londen heeft verrassend veel grote, groene parken die oases vormen in de drukke stad. In het weekend zie je hier veel Londenaren sporten, zonnen en wandelen. De parken zijn mooi aangelegd met wandel- en fietspaden, bloemperken en vijvers. Het zijn heerlijke plekken om even bij te komen van de drukke stad en om lekker mensen te kijken of te picknicken. De bekendste parken zijn Hyde Park, Kensington Park, Green Park en St. James Park.

Hyde Park en Kensington Park zijn twee aan elkaar gegroeide parken en vormen samen één van de grootste parken in Londen, onder andere bekend van Speakers’ Corner in Hyde Park, waar regelmatig mensen in het openbaar hun mening over politiek, cultuur en religie verkondigen. Verder kun je er heerlijk sporten, picknicken en zonnebaden. In de zomer kun je er festivals bijwonen.

Green Park en St. James’s Park zijn twee aaneengesloten parken bij Buckingham Palace. Deze parken zijn leuk om rond te wandelen en als je een beetje oplet, kom je tamme eekhoorns en pelikanen tegen. In de zomer kun je hier een ligstoeltje huren voor £2 per vier uur, net als in Hyde Park. Toegang tot de parken is gratis. 

The London Eye

Dit 135 meter hoge reuzenrad is één van Londens topattracties. Aan de London Eye hangen 32 capsules waar zo’n 25 mensen in passen. Het rad draait heel langzaam en een rondje duurt ongeveer 30 minuten. Vanuit the London Eye heb je uitzicht over heel Londen. Op een heldere dag kun je wel 40 kilometer ver kijken. Attracties zoals de Houses of Parliament, Buckingham Palace en St. Paul’s Cathedral zijn sowieso erg goed te zien vanuit de lucht. Je krijgt met je kaartje ook toegang tot een 4D Experience, een aanrader om ook te bezoeken. 

Metro
Stap uit bij metrohalte Waterloo Station of Westminster

Openingstijden
Van 10.00 tot 20.30 uur (kassa open om 8.30 uur) in de zomermaanden. Voor de openingstijden van the Londen Eye tijdens de rest van het jaar, kijk je hier.

Toegangsprijs
Vanaf £22,45. Een fast track ticket is verkrijgbaar vanaf £31,45. Tip: als je online kaarten koopt, kun je 10 tot 20% besparen. Er zijn ook combinatietickets te koop die ook voor andere hoogtepunten van Londen gelden.

The ArcelorMittal Orbit

De ArcelorMittal Orbit is het symbool van de Olympische en Paralympische Spelen die in 2012 in Londen gehouden werden. Het heeft een bijzondere uitstraling. Dit 114,5 meter hoge kunstwerk is het grootse publieke kunstwerk in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt in het Queen Elizabeth Olympic Park en geeft mooi uitzicht op de skyline van Londen en de omgeving van het Olympisch park. Er zijn twee uitkijkplatformen: op 76 meter hoogte en op 80 meter hoogte. Met de lift ga je omhoog en naar beneden kun je met de lift of de trap. De trap heeft circa 455 treden. Onderweg hoor je allerlei geluiden die met sport en de omgeving van de ArcelorMittal Orbit te maken hebben. Waar de meeste bezienswaardigheden van Londen vaak zwart staan van de rijen, kun je bij de ArcelorMittal Orbit redelijk rustig van het uitzicht op grote hoogte genieten. Op een zonnige dag is het uitzicht natuurlijk het mooist. Het winkelcentrum Westfield zit bij ArcelorMittal Orbit om de hoek. Vanaf 2016/2017 zal de voetbalclub West Ham United in het naast gelegen stadion voetballen. 

Metro
Stap uit bij metrohalte Stratford om ArcelorMittal Orbit te bezoeken.

Openingstijden
Van 10.00 tot 18.00 uur (tot 16.00 uur van oktober tot en met maart)

Toegangsprijs
£15,- Tickets zijn ook vooraf te bestellen op http://arcelormittalorbit.com/

Tower Bridge

De Tower Bridge is wel zo’n beetje het bekendste bouwwerk van Londen. Je kunt natuurlijk de brug van buiten bekijken, maar je kunt deze high light ook van binnen bekijken. Er is een tentoonstelling in één van de torens waar je de alternatieve ontwerpen van de brug en de geschiedenis van de Tower Bridge kunt bekijken. Verder kun je met een lift naar de 42 meter hoge “Walkway”. Vanuit de toren heb je mooi uitzicht over oost- en west-Londen. Bij de uitgang van de Tower Bridge vind je een blauwe lijn die je naar de machinekamers leidt. Hier kun je de machines die vroeger gebruikt werden om de brug te openen en te sluiten aanschouwen. De Tower Bridge gaat af en toe nog open om schepen door te laten. Voor de data en tijden waarop de brug opent, kun je kijken op de website van de Tower Bridge.

Metro
Stap uit bij metrohalte Tower Hill of London Bridge.

Openingstijden
Van april tot en met september is de Tower  Bridge geopend van 10.00 tot 18.30 uur
Van oktober tot en met maart is de brug open van 9.30 tot 18.00 uur

Toegangsprijs
Online £8,- per persoon en £9,-  aan de kassa. Gratis met de London Pass

The London Bridge Experience & London Tombs

Londen heeft een roerige geschiedenis. In de London Bridge Experience nemen acteurs je gedurende een uur mee terug in de tijd in Londen. In groepen van ongeveer 25 personen betreed je allerlei ruimtes die een periode in de geschiedenis voorstellen, zoals de Romeinse tijd, Vikingtijd, The Great Fire et cetera. Met veel humor betrekken de acteurs hun publiek bij hun verhaal. Kortom, een leuke geschiedenisles! Het tweede deel van de attractie is een soort spooktocht door de Tombs, onder de London Bridge: niet voor mensen met een zwak hart, claustrofobie, zwangere vrouwen, epilepsie of angsthazen!

Metro
Stap uit bij metrohalte Londen Bridge tube station.

Openingstijden
Op maandag en dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag tot 18.00 uur.

Toegangsprijs
£19,95 als je je ticket online besteld via http://www.thelondonbridgeexperience.com. De prijzen zijn afhankelijk van de datum en het tijdstip van reservering. Gratis met de London Pass.

St. Pauls Cathedral

De enorme koepel van deze kathedraal is zichtbaar vanaf vele plekken in Londen. De kerk is gebouwd nadat de middeleeuwse kerk die er daarvoor stond werd vernietigd in de Great Fire. Je kunt 530 treden naar boven klimmen tot de top van de koepel. Halverwege kun je al stoppen om van bovenaf de kerk te bekijken. Wanneer je daarna  nog verder omhoog gaat, kun je van het uitzicht over Londen genieten. Als het druk is, duurt de klim van boven naar beneden, wanneer je geen pauze neemt, ongeveer 30 minuten. Neem dus de tijd voor een bezoek aan deze kerk. Je loopt er al snel een uur rond. De kerk is vanbinnen prachtig versierd, ook de koepel is erg indrukwekkend. Wanneer je boven en binnen alles gezien hebt, kun je ook afdalen naar de tombes onder de kerk. De tombes en herdenkingsstenen zijn de laatste rustplek van bekende Britten, zoals Churchill, Nelson en de ontwerper van de kathedraal zelf, Sir Christopher Wren.

Metro
Je komt het snelst bij St. Pauls Cathedral via St. Paul’s Station, maar de route vanaf Southwark station (nabij Tate Modern) via de Blackfriars voetgangersbrug over de Thames is mooier. Je loopt dan recht op de kathedraal af.

Openingstijden
Geopend van 8.30 tot 16.00 uur. Op zondag en tijdens speciale diensten, is de kathedraal gesloten.

Toegangsprijs
£15 pond per persoon en gratis met de London Pass

The Monument to the Great Fire of London

The Monument is een monument ter nagedachtenis aan "the Great Fire of London". Dit monument kun je beklimmen. De trappen tellen 311 treden. Als je deze treden zowel heen als terug hebt bewandeld, ontvang je een certificaat. Er is ook een website met allerlei informatie over dit monument.

Metro
Stap uit bij metrohalte Monument.

Openingstijden
The Monument to the Great Fire of London is geopend van 09.30 tot 17.30 uur.

Toegangsprijs
Voor volwassenen £4,50 per persoon en £3,- voor studenten, op vertoon van een studentenpas. 

National Gallery en National Portrait Gallery

Ook de National Gallary is een museum waar je je gemakkelijk een paar uur kunt vermaken. Er hangen hier schilderijen van beroemde schilders, zoals van Gogh, Monet, Michelangelo, Leonardo da Vinci en Diego Velazquez. Deze werken vind je naast duizenden, indrukwekkende schilderijen van andere bekende en minder bekende schilders. Heb je weinig tijd, grijp dan bij de ingang de gratis folder over de 30 beroemdste kunstwerken in het museum en bekijk je favorieten. Naast de National Gallery, vind je de National Portrait Gallery. Ook deze is gratis te bezoeken. Hier hangen vooral foto's.

Metro
Stap uit bij metrohalte Trafalgar Square.

Openingstijden
Het museum opent om 10.00 uur en sluit om 18.00 uur. Op vrijdag zijn de galerijen tot 21.00 uur geopend.

Toegangsprijs
Entree is gratis, met uitzondering van bijzondere tentoonstellingen.

Houses of Parliament en Big Ben

De Britse regering huist in de Houses of Parliament. Deze prachtige gebouwen, met natuurlijk de beroemde klokkentoren met de bel Big Ben, is van buiten al prachtig. in de zomer kun je je binnen rond laten leiden. De rest van het jaar kun je publieke debatten bijwonen. Vlakbij de Houses of Parliament vind je de beroemde zwarte deur van 10 Downing Street; de woning van de minister president. Bewakers en een groot hek op flinke afstand van de woning, beschermen het pand. Dus veel zie je niet, maar toch leuk om een kijkje te nemen.

Ook vind je hier vlakbij de Jewel Tower. Dit is een overblijfsel van het voormalige  Westminster Paleis. Hier kun je voor een paar pond een tentoonstelling over de geschiedenis van het parlement bekijken.

Metro
Stap uit bij metrohalte Westminster.

Openingstijden
Zie website voor informatie over de openingstijden

Toegangsprijs
Publiek debat: gratis. Rondleiding: £18,50 per persoon

Westminster Abbey

In deze prachtige middeleeuwse kerk worden al sinds 1066 de Britse koningen en koninginnen gekroond. Ook liggen er onder de kathedraal veel koningen en koninginnen begraven. Naast de Royals liggen ook beroemdheden, zoals Isaac Newton en Charles Darwin hier begraven.

Metro
Stap uit bij metrohalte Westminster.

Openingstijden
De kathedraal is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 16.30 uur, met uitzondering van woensdag; dan is de kerk tot 19.00 uur open. Op zaterdag is de kathedraal van 9.30 tot 14.30 uur geopend. Op zondag is Wesminister Abbey gesloten. Toegang is mogelijk tot één uur voor sluitingstijd.

Toegangsprijs
£20 per persoon wanneer je je ticket online bestelt.

National History Museum

Dit museum is een must voor jong en oud. Het is een museum vol weetjes over de aarde, variërend van fossielen en skeletten uit de prehistorie tot alles over vulkanen en een simulatie van de aardbeving in Kobe in 1995. Je kunt er uren rondlopen, dus trek er voldoende tijd voor uit. Vooral voor de Dinosaurushal staat vaak een erg lange rij. Tip is om vroeg te gaan. Als je om 10.00 uur voor de deur staat, kun je nog wel doorlopen, maar een uur later staat er een enorme rij. Vooral in vakanties en weekenden, als er veel gezinnen met kinderen naar het museum gaan. Begin met de dinosaurus-hal als het nog rustig is, daar ontstaat de langste rij. In de rest van het museum kun je prima doorlopen.

Metro
Je vindt National History museum in de buurt van metrohalte South Kensington.

Openingstijden
Het museum is geopen van 10.00 tot 17.30 uur.

Toegangsprijs
Gratis

National Science Museum

Dit is een modern museum met veel afwisselende onderwerpen. Wetenschap wordt uitgelegd met experimenten die je zelf kunt uitvoeren, wat het vooral erg geschikt maakt voor mensen met kinderen. Er zijn ook afdelingen vol uitvindingen. Verbaas je bijvoorbeeld over de vroegere grootte van een kompas of over het feit dat de vreemdste vliegtuigjes ooit echt gevlogen hebben. In dit museum vind je ook een IMAX-filmtheater.

Metro
Het National Science museum is nabij metrohalte South Kensington.

Openingstijden
Het museum is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Toegangsprijs
Gratis, met uitzondering IMAX-films en speciale tentoonstellingen.

Royal Albert Hall

De Royal Albert Hall is een concertgebouw nabij Hyde Park. Het is mogelijk een rondleiding door dit concertgebouw te krijgen. Deze duurt ongeveer een uur en zijn normaliter dagelijks beschikbaar. Als er concerten zijn, dan is het mogelijk dat rondleidingen niet doorgaan. Het wordt aangeraden van tevoren te boeken; dit kan via de website. Heden ten dage worden hier nog steeds veel concerten gegeven. Het bekendst zijn de Night of The Proms die in de maanden juli, augustus en september volle zalen trekken. Je kunt dan al voor £10,- aan kaarten komen in de voorverkoop. Deze kun je via de website bestellen.

Metro  
Je vindt de Royal Albert Hall bij metrohalte South Kensington.

Openingstijden
Tours zijn dagelijks beschikbaar tussen 10.30 en 16.30 uur. Van november tot eind maart is de sluitingstijd 15.30 uur. Het is ook mogelijk concerten bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.royalalberthall.com/

Toegangsprijs
Een tour kost £13,-.

British museum

Een fascinerend museum waar van alles op archeologisch gebied tentoongesteld wordt. Er zijn vaste tentoonstellingen zoals Egyptische mummies en Aziatische beelden en gebruiksvoorwerpen, maar ook tijdelijke tentoonstellingen waarvoor je entree moet betalen. De Engelsen hebben duidelijk tijdens hun koloniale periode veel spullen meegenomen en deze zijn hier tentoongesteld. Je ziet hier onder andere de beroemde marmeren platen van de Akropolis uit Griekenland, de grootste collectie aan stukken uit de oudste steden ter wereld tussen de Tigres en Eufraat, een reusachtige, Egyptische collectie en enkele van de mooiste Maya reliëfs. Het is onmogelijk alles te bekijken tijdens één bezoek.

Metro
Stap uit bij metrohalte Tottenham Court Rd of Russell Square als je naar het British museum gaat.

Openingstijden
Het British museum is open van 10.00 tot 17.30 uur. Op donderdag en vrijdag sluit het pas om 20.30 uur.

Toegangsprijs
Gratis, op tijdelijke tentoonstellingen na.

Tower of London

Tower of London werd in 1078  gebouwd als verblijf voor het Engelse koningshuis en diende later als gevangenis. Tegenwoordig kun je dit kasteel bezoeken. Je kunt verschillende torens bezoeken met elk een eigen thema. De belangrijkste  plekken zijn de Beauchamp Tower, de White Tower en Waterloo Block. In Waterloo Block liggen de Britse Kroonjuwelen. Je loopt letterlijk een kluis binnen waarin allerlei prachtige juwelen, sieraden en ceremoniële attributen achter glas zijn uitgestald. Voor de kroonjuwelen staat vaak een rij tot buiten, die echter goed doorloopt. Langs de kronen zelf lopen loopbanden zodat mensen er niet lang bij kunnen staan. Een goed systeem om de wachtrij te beperken, maar doordat bij de andere juwelen mensen wel stil kunnen staan, kan het voorkomen dat je ongeveer een kwartiertje tot half uurtje moet wachten. In de White Tower is een grote collectie middeleeuws wapentuig en harnassen te zien van Henry VIII. In de Beauchamp Tower werden vroeger gevangenen opgesloten. Je kunt de teksten die ze in de muren gekrast hebben nog zien. Verder is een deel van het fort ingericht zoals het was toen de koninklijke familie hier nog woonde en in weer een ander deel kun je allerlei martelwerktuigen bekijken uit de donkere jaren van de Tower. Naast de tentoonstellingen zijn er binnen de muren van het fort ook korte shows met acteurs die het verleden simuleren. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Tower of London, dan kun je gratis aansluiten bij een rondleiding van een uur door de Yeoman Warders (of ‘Beefeaters’), die je alles kunnen vertellen over de Tower of London. Trek voor de Tower gerust twee uur of meer uit. Als je alles wilt zien, zul je deze tijd hard nodig hebben. 's Avonds is er een ceremonie bij het sluiten van de hekken van de Tower. Deze ceremonie is bij te wonen indien je van tevoren kaarten hebt aangevraagd via de Key Office. Meer informatie vind je in het artikel The Ceremony Of The Keys.

Metro
De metrohalte bij de Tower of London heet Tower Hill.

Openingstijden
De Tower of London is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur. Op zondag en maandag is het fort open van 10.00 tot 17.30 uur. Van november tot en met februari sluit de tower om 16.30 uur. Je krijgt toegang tot een uur voor sluitingstijd.

Toegangsprijs
£28,- pond per persoon aan de kassa of £24,- online. Gratis met de London Pass.

Tate Modern

Tate Modern is must see voor kunstliefhebbers. Het is een museum dat internationale, moderne kunst tentoonstelt. Het zeven verdiepingen tellende museum is gevuld schilderijen, beeldhouwwerken en stellages. Ook als je geen liefhebber van moderne kunst bent, is het museum een bezoek waard. Tate Modern is gevestigd in een verbouwde, voormalige elektriciteitscentrale aan de Thames, tegenover St. Pauls Cathedral. Vanaf het restaurant op de zevende verdieping, is het uitzicht over Londen waanzinnig. Tate Modern heeft zelfs een eigen loopbrug over de Thames. 

Metro
Je kunt uitstappen bij verschillende haltes, onder andere bij Southwark en Blackfriars.

Openingstijden
Tate Modern is geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag sluit het museum pas op 22.00 uur.

Toegangsprijs
Gratis met uitzondering van bijzondere tentoonstellingen

Shakespeare's Globe

Shakespeare's Globe, is het theater van Shakespeare, iets dat de naam misschien al deed vermoeden. Naast het bezoeken van theatervoorstellingen, is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen in die theater. Er zijn niet enkel zitplaatsen, maar ook de bekende staanplaatsen. Er is tevens een tentoonstelling.

Metro
Stap uit bij metrohalte Blackfriars.

Openingstijden
Kijk voor actuele openingstijden op de website. Hier kun je ook zien welke voorstellingen er zijn. 

Toegangsprijs
Tours zijn vanaf £13,50.

HMS Belfast

HMS Belfast is een voormalig oorlogsschip en is heden ten dage een museumschip geworden. Het schip is onder meer gebruikt in de Tweede Wereldoorlog en in de Koreaanse oorlog in de jaren '50. Nu ligt het in de Thames en is het toegankelijk voor bezoek. Het schip is vrij groot. Je hebt zeker een uur nodig om het goed te kijken. Je kan dit schip op eigen gelegenheid bezoeken. 

Metro 
HMS Belfast ligt nabij metrohalte London Bridge.

Openingstijden
Het schip is open van 10.00 tot 18.00 uur. Van november tot en met februari van 10.00 tot 16.00.

Toegangsprijs
£16,- per persoon

London Zoo

De London Zoo bevindt zich in Regents Park. Er leven meer dan 760 diersoorten. Van oorsprong was de dierentuin bedoeld als centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Pas halverwege de 19de eeuw werd de dierentuin toegankelijk voor publiek.

Metro
Vanaf halte Regent Park loop je 20 minuten naar London Zoo. Halte Camden Town ligt op 15 minuten wandelafstand.

Openingstijden
Zie website.

Toegangsprijs
£20,- per persoon in de winter. In de zomer kost een ticket £29,75. Online een ticket kopen is goedkoper en kost £24,30. Je hoeft met een vooraf besteld ticket niet in de reguliere rij te staan.

London Aquarium

Het Londen Aquarium bevindt zich in het voormalige gemeentehuis en is een van de drukst bezochte attracties ooit. Je vindt er allerlei zeedieren en er zijn ook “behind the scene” tours.

Metro
Je kunt uitstappen bij Westminster en Waterloo als je naar London Aquarium gaat.

Openingstijden
Van maandag tot en met donderdag is London Aquarium geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag sluit het om 19.00 uur.

Toegangsprijs
£19,50 per persoon. Online een ticket kopen is goedkoper. Je kan eventueel ook fast track entry kopen, dat is £3 duurder.

The London Bicycle Tour

Het is mogelijk om Londen per fiets te leren kennen! The London Bicycle Tour organiseert namelijk diverse fietstours door Londen. Daarnaast is het ook mogelijk om fietsen te huren en zelf op pad te gaan. Meer informatie lees je in ons artikel The London Bicycle Tour. 

Metro
Stap uit bij Waterloo of Blackfriars. Loop vanaf daar naar Gabriels Wharf.

Openingstijden
The London Bicycle Tour is open van 09.30 tot 18.00 uur. De tours starten op wisselende tijden. Meer informatie via http://www.londonbicycle.com/

Toegangsprijs
Er zijn tours vanaf £18,95. Fietsen huren kan vanaf £3,50 per uur.

Holland park

In de Londense wijk Kensington & Chelsea ligt het prachtige Holland park. Het park ligt in een tamelijk drukke wijk, maar zodra je het park binnentreedt, waan je je in een compleet andere wereld. Zo kun je de loslopende eekhoorntjes en pauwen voeren, een potje cricket of tennis spelen op een van de cricket- of tennisbanen, je kunt een bezoekje brengen aan de Japanse tuinen of naar een van de speeltuinen gaan. Ook is er een kleine waterval, waar verschillende bruggen en stenen naartoe leiden en waar sierlijke vissen zwemmen.

Het Holland House is ook te vinden in dit prachtige park, gelegen in west-Londen. Het Holland House is gebouwd in 1605, door Walter Cope. De schoonzoon van Walter, Henry Rich, de eerste graaf van Holland, erfde het huis. Toen de graaf onthoofd werd, werd het huis het hoofdkwartier van het leger en werd het regelmatig bezocht door Oliver Cromwell. Pas na de oorlog kwam het huis weer in het bezit van de familie en kreeg het zijn huidige naam. Holland Park wordt gezien als het meest romantische en vreedzame park van west-Londen.