Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilanden ten westen van het Griekse vasteland, gelegen onder het eiland Corfu. Beide eilanden behoren tot de Ionische eilanden. De eilanden zijn alleen per boot te bereiken. Vanaf zowel Corfu als Parga gaan er diverse dagexcursies naar beide eilanden.

Paxos

Paxos is het kleinste vakantie eiland van de Ionische eilanden. Het is alleen mogelijk om per (lokale) ferrie op dit eiland te komen. Hierdoor is het nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft het eiland haar oorspronkelijke karakter grotendeels behouden. Boten vertrekken uit Corfu of vanaf het vaste land, Igoumenitsa, van mei tot oktober. De boten komen altijd aan in de haven van Gaïos. Gaïos is de hoofdstad van Paxos. Voor je de haven ingaat, vaar je langs twee eilanden: Agios Nikolaos en Panagia. Het lijkt net alsof Gaïos in een riviermond ligt, terwijl het aan zee grenst. Ook de dagexcursies zullen in deze haven aanleggen. Aan de boulevard vind je vele restaurants. Een aanrader is Capriccio Café Creperie. Hier heb je vanaf 4 euro de lekkerste crepes! Naast Capriccio vind je het Cultureel Museum. Entree is twee euro en het museum is dagelijks geopend van 10:00-14:00 en van 19:00-23:00. Andere interessante plaatsen zijn Lakka en Loggos. Er gaat enkele keren per dag een bus tussen Gaïos, Lakka en Loggos.

Antipaxos

Antipaxos is een idyllisch eilandje met kristalhelder water. Er woont nog geen handjevol mensen.  Je kan vanaf de plaatsen Gaïos en Lakka op het hoofdeiland Paxos 's ochtends met een boot naar Antipaxos en aan het einde van de dag weer terug.  Er zijn twee stranden op Antipaxos: Vrika en Voutoumi. Beide stranden hebben beide twee taverna's waar je wat kan eten en drinken. Er is nauwelijks schaduw op de stranden. Je kan vanaf de stranden wandelen over het eiland. Excursieboten vanuit Parga hebben een korte stop vlak voor de kust, waar de mensen daar de gelegenheid krijgen te zwemmen. Ze komen echter niet op het eiland zelf.

Lees meer over de excursie vanuit Parga naar Paxos en Antipaxos