Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

  • Voor slechts € 61.28 naar Tbilisi Nu boeken
  • Voor slechts € 88.30 naar Tbilisi Nu boeken

Georgië is een mooi en divers land. In het noorden heb je de Kaukasus, in het oosten heb je de vele oude wijngaarden en in het westen heb je de kust aan de Zwarte Zee. Daar tussenin heb je mooie oude kerken, grottensteden, prachtige uitzichten en de gastvrije Georgiërs.

Het landschap is gevarieerd en dat maakt dat je in Georgië zowel kunt skiën als zonnen. De meeste mensen komen hier echter om wat van de Georgische cultuur mee te krijgen en in het bijzonder om de lokale wijn te proeven. De hoofdstad Tbilisi is fascinerend en daar komt zowel oud als nieuw bij elkaar.

 

Een reis door Georgië begint in de hoofdstad Tbilisi. Een stad met meerdere gezichten. De stad is 'booming'. Dat wil zeggen dat hij behoorlijk in trek is geraakt bij toeristen. Dat maakt dat het een levendige stad is.een zeer goede uitvalbasis om je reis in Georgië te beginnen. Vanuit Tbilisi kun je meerdere dagtochten maken naar bijvoorbeeld Mtskheta,  de heilige hoofdstad van Georgië. 

In het noorden van Georgië ligt de Kaukasus. Een trekpleister is de prachtig gelegen Tsminda Sameba kerk, bij de berg Kazbeg. De weg hiernaar toe is vol mooie bezienswaardigheden waaronder het Ananuri fort. Iets meer naar het westen ligt de plaats Gori. Vooral bekend omdat dit de geboorteplaats van Stalin is. Wie nog verder naar het westen gaat, zal Kutaisi tegen komen. Dit is de de op één na grootste stad. Het parlement van Georgië is hier sinds 2012 gehuisvest. Aan de Zwarte Zee ligt de badplaats Batumi. Vooral populair in de zomer om er te zonnen.

Ook het oosten mag niet ontbreken tijdens een reis door Georgië. Dit is namelijk dé wijnregio in Georgië. Kakheti staat bekend om de vele wijnkelders en wijnmakerijen. In Signagi kun je bijvoorbeeld diverse wijntours doen. Bovendien is deze regio erg groen en ligt er het prachtige Alaverdi klooster. Ben je meer toe aan 'the middle of nowhere'? Maak dan een uitstapje naar het Davit Gareja klooster. Gelegen aan de grens met Azerbeidzjan. 

Lees verder

Laatste berichten

Tbilisi de levendige hoofdstad van Georgië 2 19 Feb
Vervoer naar en in Georgië 4 14 Apr
Allerlei tips voor Georgië 0 24 Dec
Hoogtepunten Georgië 1 24 Dec
Landschap, eten en drinken in Georgië 2 24 Dec
Visa, geld en budget Georgië 0 24 Dec
Kakheti, de wijnregio van Georgië 0 29 Nov
Georgische militaire weg van Ananuri naar Kazbegi 0 29 Nov
Gori, de geboorteplaats van Stalin 0 29 Nov
Kutaisi de vroegere hoofdstad van Georgië 0 29 Nov