Vervoer Gambia

Vanuit Nederland of België kan je met het vliegtuig naar Gambia. Je kunt ook vanuit buurland Senegal met het openbaar vervoer naar Gambia.

Vluchten naar Gambia

Het vliegveld van Banjul is het international vliegveld van Gambia. Vanuit Nederland kan je in het seizoen rechtstreekse vluchten boeken met ArkyFly. Vanuit België kan je het hele jaar door rechtstreeks vliegen met Brussels Airlines.

Bij aankomst op het vliegveld is het wachten op de koffers. Het kan zijn dat de transportbaan het niet doet omdat de stroom uitgevallen is. Maar geen zorgen, de medewerkers dragen de koffers één voor één naar binnen. Dan gaan álle koffers door de scanner. De Gambianen zijn er nogal trots op dat ze deze apparatuur hebben en maken er dan ook graag gebruik van. Een beetje chaotisch is het wel, maar als je geen rare dingen in je koffer hebt zitten ben je in no time onderweg naar je onderkomen. Leuk detail bij het inchecken voor de terugvlucht: de bagage wordt gewogen op een antieke weegschaal die het niet doet, maar die ze alleen gebruiken om de toeristen te vermaken.

Vervoer in Senegal

Je kunt met een bushtaxi vanuit Dakar of Ziguinchor naar Banjul. Wanneer je in Gambia gaat reizen zijn er verschillende opties. Je kunt natuurlijk een auto huren maar ook gebuik maken van zogenaamde groene of gele taxi's.

Taxi's

Eigenlijk overal vind je taxi's. Groene taxi's mogen bij de hotels staan, gele taxi's staan zo'n 100 meter verderop. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, omdat wij met een local op pad waren. Wel heb ik van medereizigers
gehoord dat je vantevoren hele duidelijke afspraken moet maken. Spreek een prijs af (voor de hele taxi, niet per persoon!) en vraag of hij op je wacht, als je ook weer terug moet. Betaal dan pas aan het eind van de rit.

Geschreven door Reis meis op 01 Oct 2016 17:12.

Eindredactie door: Ilse Govers, Erik van Erp, Tikva ..