Reis meis Geschreven door Reismeis. Foto door: Tikva

Wij geven allerlei tips die het reizen en backpacken in Gambia makkelijker maken.

Natuurlijk kun je het land op eigen gelegenheid gaan bezoeken. Je reis wordt echter veel leuker als je een 'local' inhuurt. Bovendien steun je op deze manier de bevolking, omdat het geld voor een hele compound (bestaande uit een paar huizen en vele familieleden) wordt gebruikt. Een lokale gids kent alle ins en outs van het land en neemt je mee naar geweldige plekken. Pas je tempo aan. Het is gebruikelijk om ook de lunch etc voor de gids te betalen.

In principe mag je alles en iedereen op de foto zetten. Vraag dit echter wel even vantevoren. Sommige mensen zullen een kleine vergoeding vragen. Blijf uit de buurt met de camera van militaire instanties, vliegvelden, havens, mensen in uniform etc.

Zwerfhonden en -katten zijn in grote getale aanwezig. Wees hier op voorbereid, het kan voor sommige mensen best een schok zijn.

Het voltage in Gambia is 220 volt. Het gebeurt regelmatig dat de stroom uit valt, de meeste hotels hebben een generator.

Er zijn overal internetcafés te vinden. 120D voor 2 computers, 45 minuten.

Opdringerige verkopers zijn ook overal. Op iedere hoek van de straat, bij de entree van het restaurant en op het strand. Op het strand kun je ze makkelijk afwimpelen door de zee in te lopen: 9 van de 10 Gambianen kan niet zwemmen. Niet iedereen wil je overigens iets verkopen: er zijn heel veel mensen die gewoon een praatje met je willen maken!