marco polo Geschreven door marco polo. Foto door: Tikva

Als je meer dan 30 aaneengesloten dagen in de Filipijnen verblijft, dan heb je een visum nodig. Ben je er korter, dan ontvang je een visa-on-arrival; Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst op het vliegveld een gratis stempel voor een verblijf van maximaal 30 dagen in hun paspoort gedrukt. Officieel dien je een uitreisticket te hebben. Je paspoort moet op het moment waarop je de Filipijnen binnenkomt nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum verlengen

Wil je langer in de Filipijnen blijven dan 30 dagen, dan kun je een visumverlenging aanvragen. Hiermee kun je tot 59 dagen in het land blijven. Aan de verlening zijn wel kosten verbonden. Het tarief wijzigt regelmatig, maar is rond de 2000 pesos als je het in de Filipijnen regelt. De kosten zijn hoger als je de spoedprocedure volgt. In de meeste grotere steden kun je je visum verlengen. Je moet een kopie van je paspoort, je visum, je arrival kaart en eventueel een eerdere verlenging meenemen. Je kunt dan meestal een week later met je paspoort langskomen om de verlening op te halen. Wanneer je van tevoren weet dat je meer dan 30 dagen in de Filipijnen blijft, kan het handiger zijn om het visum in Nederland aan te vragen.

Wil je na de 59 dagen nog langer blijven, dan kun je op de Filipijnen nogmaals een visumverlening aanvragen, je krijgt er dan weer 59 dagen bij.

Gepensioneerden kunnen een gratis visum voor zes maanden aanvragen.