Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Voor de meeste reizen naar de Filipijnen heb je geen malariapillen en ook geen bijzondere vaccinaties nodig.

Vaccinaties

Een gele koorts certificaat is verplicht wanneer je minder dan 10 dagen voor je aankomst in de filipijnen in een gele koorts gebied bent geweest. Er zijn geen andere verplichte vaccinaties maar voor reizen naar de Filipijnen wordt net als voor de meeste landen Hepatitus A, tyfus en DTP aangeraden. Hepatitus B is voor de meeste reizigers ook standaard, maar alleen een must als je denk in aanraking te komen met bloed of andere lichaamsvloeistoffen.

Rabies en Japanse Encefalitis worden alleen aangeraden als je langere tijd in afgelegen gebied verblijft.

Malaria

In het grootste gedeelte van de Filipijnen malaria niet iets waar je rekening mee moet houden. Op de meest bezochten eilanden zoals Cebu, Bohol en het grootste gedeelte van Luzon komt geen/nauwelijks malaria voor. Op het eiland Mindanao is het hoogste malaria risico. Malaria pillen worden eigenlijk alleen aangeraden voor toeristen die langere tijd in meer afgelegen gebieden onder de 600m verblijven.

Eten en drinken

Water uit de kraan is in de Filipijnen meestal drinkbaar maar niet echt lekker. Eten is de grootste boosdoener van reizigersdiarree. Voedsel dat op straat verkocht wordt in de Filpijnen is meestal in de ochtend al klaargemaakt en wordt de hele dag bewaard en dus een grote bron van bacteriën.