Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Ligging van Legazpi en vervoer

Legazpi (ook bekend als Legaspi) bevindt zich in het oosten van het eiland Luzon. De stad is goed bereikbaar vanuit de rest van de Filipijnen. Legazpi heeft een kleine luchthaven waar behalve Philippine Airlines ook de budgetmaatschappijen Cebu Pacific and Zest Air op vliegen. Er gaan meerdere vluchten per dag naar Manila en daarnaast ook minimaal een vlucht per dag naar Cebu.

Er gaan rechtstreekse bussen naar Manila (minimaal 10 uur). De hele dag door gaan er bussen naar Naga (2 uur) naar Donsol zijn minibusjes de snelste en makkelijkste optie. Lees ook vervoer in de Filipijnen.

In Legaspi rijden veel jeepneys en deze zijn het makkelijkst om je door de stad te verplaatsen.

Bezienswaardigheden in en rond Legazpi

De stad zelf is niet echt interessant. Moet je pinnen, interneten of heb je dingen kopen dan kan je wel goed terecht in Legazpi. Als je een halve of hele dag over hebt kan je het beste enkele van de attracties net buiten Legazpi bezoeken. Dit gaat heel makkelijk en goedkoop zelfstandig door gebruik te maken van jeepneys. Wij hebben nooit lang hoeven te wachten.

Het uitzicht over Mount Mayon kan je bij helder weer vanaf veel plekken in Legazpi zien maar om er echt van te genieten ga je bijvoorbeeld naar Lignon Hill Nature Park. Laat je aan de top van de 156meter hoge heuvel afzetten. Je kunt naar boven lopen over een auto weg die helemaal omhoog loopt of stijl omhoog via het Lizard grip trail. Stop onderweg ook even om een kijkje te nemen bij de Japanse tunnels inclusief aangeklede pop. Eenmaal boven is er een restaurant en enkele winkeltjes en soms foto tentoonstellingen. Je hebt hier aan de ene kant uitzicht over Mount Mayon en aan de andere kant over Legazpi en over het vliegveld. Er is hier ook een zipline met uitzicht over mt Mayon, niet mega lang maar wel leuk (250php). Je kunt vanaf de entree van Lignon Hill Nature Park ook andere activiteiten boeken zoals cart rijden de vulkaan op.

Cagsawa Ruines is een park met daarin de ruines van een kerk. Alleen de bovenkant van de kerk is nog te zien de rest werd inclusief de mensen die in de kerk schuilden in 1814 overspoeld door Lava. Er zijn op het terrein een aantal restaurantjes en kraampjes die souvenirs verkopen.

Daraga is een klein plaatsje buiten Legazpi er is hier ook een kerk met uitzicht op Mayon. Helaas is de kerk recent aan de buitenkant helemaal wit gekalkt waardoor veel van de charme verloren is gegaan en

Overnachten en eten & drinken in Legazpi

Er zijn in Legazpi een aantal hotels de duurdere en betere bevinden zich in de buurt van het vliegveld. De goedkopere accommodatie is nogal verspreid en een aantal van de in de reisgidsen aangeprezen goedkopere opties bieden geen kamers met fan meer aan maar alleen nog maar de duurdere airco kamers.

Voor je eten in Legazpi kan je het makkelijkst terecht bij een van de vele fastfoodketens of probeer een winkelcentrum vaak zijn hier ook eetmogelijkheden.