Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp.

Op dit moment is het nog steeds mogelijk om een visum on arrival voor Ethiopië te krijgen bij aankomst op de luchthavens voor Nederlanders en Belgen. Er gingen een tijdje geleden echter geruchten dat deze procedure stop gezet zou worden. We raden dan ook aan om voor je reis actuele informatie te zoeken of om het zeker voor het onzekere te nemen en je visum al van te voren te regelen. 

Een visum op de luchthavens Bole International Airport in Addis Ababa of in Dire Dawa kost 60USD. Kom je via een van de landsgrenzen binnen dan is het niet mogelijk een visum ter plekke te krijgen. Ook geven reizigers aan dat het erg moeilijk is om dit visum van te voren te regelen in een van de buurlanden. Deze verwijzen je door naar de ambassade in je eigen land. Het visum dat je op de luchthaven krijgt, is drie maanden geldig. 

Er zijn in totaal 4 verschillende soorten visa namelijk:

  • Single entry visa voor 30 dagen USD $40,-
  • Single entry visa voor 3 maanden USD $60,-
  • Multiple entry visa voor 3 maanden USD $70,-
  • Multiple entry visa voor 6 maanden USD $80,-

In Nederland of België kan je een visum normaal gesproken binnen één week regelen bij de ambassade of een visumburo. Echt nodig lijkt dit dus echter niet. Voorheen moest er op de luchthaven een 'arrivalcard' en bij vertrek een 'departurecard' worden ingevuld. Dit is inmiddels niet meer nodig. 

Als je een visum aanvraagt of als toerist het land gaat bezoeken is het volgende nodig:

  • Een paspoort dat nog tenminste zes maanden geldig is op het moment dat je in het land arriveert. 
  • Een pasfoto

Meer informatie kan op deze pagina gevonden worden van de Ambassade van Ethiopië.