Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

  • Voor slechts € 74.99 naar Tallinn Nu boeken

Wil je op een betaalbare manier veel van Tallinn zien, dan kun je het beste een Tallinn Card aan te schaffen. Deze kaart geeft je gratis toegang tot heel veel verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast krijg je korting op eten in restaurants en bij winkels. Ook is het openbaar vervoer inbegrepen evenals een stadstour. Daarnaast is er een aantal activiteiten waar je gratis aan mee kunt doen. 

Afhankelijk van welke Tallinn Card je koopt kun je voor 24 uur, 48 uur of 72 uur gebruik maken van de voordelen die deze kaart biedt. De kosten van de kaart zijn respectievelijk €24, €32 of €40.

Voordelen Talinn Card

De inbegrepen attracties en overige kortingen van de Tallinn Card  zijn erg uitgebreid. Vrijwel alle belangrijke musea zijn opgenomen in deze kaart. Wanneer je een bezoek brengt aan de bekende en duurdere musea, heb je de kosten voor deze kaart er al uit.  Bijvoorbeeld door de vijf populaire trekpleisters te bezoeken: Kiek in Kok & Bastion tunnels, Kuma kunstmuseum, het stadshuis en de Kathedraal & toren). Wanneer je echter rustig aan wilt doen of vooral interesse hebt in de wat kleinere bezienswaardigheden (die maar €2 euro entree kosten) dan is losse kaartjes kopen wellicht een betere optie. Op de website van Tallinn Card is ook een calculator om te bereken of de kaart voor jou voordelig is. Dit is ook praktisch als je uit wilt rekenen voor hoeveel dagen je een kaart wilt kopen.

Naast gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden in Tallinn kan je kiezen uit één van de drie volgende tours: Tallinn Official Sightseeing Tour, Tallinn City Tour of CitySightseeing Tallinn - Open Top Tour. De eerste optie is een  stadwandeling van ongeveer twee uur en de andere opties zijn bustours. Alhoewel je maar één van de drie opties mag kiezen, kun je daar dan zo vaak gebruik van maken als je wilt tijdens de geldigheidsduur van je Tallinn Card. De Tallinn City Tour heeft bijvoorbeeld drie verschillende routes. 

Ook zijn er gratis leuke activiteiten zoals drie uur fietshuur, één uur een roeiboot huren in het park of in de winter een uur lang schaatshuur. Deze dingen kun je nu gratis uit proberen. Iets wat je anders misschien niet zou doen.

Tot slot kan je met de Tallinn Card ook nog gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. In de trams en bussen moet je de card wel scannen bij de daarvoor bestemde scanners die je in het voertuig kunt vinden. 

Bij de Tallinn Card zit een handig overzichtsboekje met informatie over alle bezienswaardigheden, openingstijden en op welke manier je ze kunt bezoeken (bus, tram etc., inclusief welke lijn en halte je moet hebben) dus ook om deze reden is de Tallinn Card erg handig.

Waar koop je de Tallinn Card?

Je kunt de Tallinn Card kopen op bijvoorbeeld het vliegveld, trein of busstation of bij diverse verkooppunten in de oude stad. De geldigheidsduur gaat in bij de eerste keer dat je hem gebruikt.