Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

In Estland betalen ze met de euro. Je reisbudget in Estland zal afhangen van de plaatsen die je bezoekt. Hotels en vervoer zijn redelijk betaalbaar maar de entree gelden voor bezienswaardigheden en activiteiten kunnen behoorlijk oplopen.

Munteenheid

In Estland betalen ze met de euro. In tegenstelling tot Nederland en België worden in Estland ook de 1 en 2 cent muntjes nog volop gebruikt. 

Pinnen

Pinnen is in Estland geen enkel probleem. Je kunt o.a. op het vliegveld en bij bustations altijd wel een pinautomaat vinden. Daarnaast zijn er verspreid door de meeste steden nog diverse pinautomaten. Met een creditcard kan je zeker in Tallinn ook prima terecht.

Budget

Welk budget je in Estland uit geeft is erg afhankelijk van wat jij allemaal in het land gaat doen. De kosten van bezienswaardigheden en musea in Estland kunnen flink aantikken. Sommige musea kosten maar €2-€3 euro maar de echte aanraders kosten snel het dubbele of driedubbele hiervan. Het is dus slim om van te voren te bedenken wat je allemaal wilt zien, je kunt bijvoorbeeld met de Tallinn card veel geld besparen.

Je accommodatie hoeft niet veel te kosten. Een dorm room kan je in Tallinn krijgen voor €10-€15 euro per nacht. Voor een tweepersoonsbudget kamer met gedeelde badkamer betaal je rond de €30 euro en voor €50 euro kan je een prima midrange tweepersoonskamer krijgen. Buiten Tallinn, bijvoorbeeld in Tartu, Lahemaa National Park of Saaremaa heb je in het goedkoopste segment wat minder keuze. Sommige goedkope opties zijn in de wintermaanden niet open en in de zomermaanden snel vol. 

Voor een avondeten in een restaurant ben je al snel €15 euro kwijt. Goedkoper is uiteraard zelf koken of ga voor fastfood. Prijzen voor bier en wijn in een cafe zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Het maakt dus zeker uit of je maar een biertje neemt of flink gaat stappen. Estland heeft veel mogelijkheden voor leuke activiteiten zoals een Kayaktrip of fietstocht door Lahemaa NP, hoewel prijzen heel redelijk zijn is het wel een aanslag op je reisbudget. 

Voor een lang weekend Tallinn (drie nachten) moet je als gemiddelde backpacker die een eigen kamer heeft in een hostel, avondeten in een restaurant eet maar ontbijt en lunch in de supermarkt regelt, veel bezienswaardigheden wil bekijken en matig gaat stappen al snel aan de €150 euro per persoon.