bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: bolletjeom

Vanuit Egypte is het redelijk makkelijk om contact te houden met Nederland en België.

In de grotere plaatsen in Egypte en in toeristenplaatsen zijn vaak meerdere internetcafe's. Ook de lokale bevolking maakt hier gebruik van. Internetcafe's waar je gebruik kunt maken van Skype zijn er ook. Ook veel hostels bieden de mogelijkheid om van internet gebruik te maken.

Heb je een eigen laptop bij je dan zul je op dit moment echt nog wel op zoek moeten gaan naar gratis wifi. Er zijn echter steeds meer vooral cafe's die gratis wifi aanbieden.

Je kunt met je Nederlandse of Belgische mobiel meestal wel bellen vanuit Egypte. Informeer bij je provider naar de mogelijkheden en kosten. Een andere optie is gebruik te maken van een zogenaamde telefoonwinkel. In deze winkels kan je vaak relatief goedkoop bellen. Een andere optie is een lokale telefoonkaart te kopen om vanuit een telefooncel te bellen. Ook vanuit sommige hotels kan je internationaal bellen, laat je in dit geval ook goed informeren over de prijzen.

Het internationale landennummer van Egypte is 0020; van Nederland 0031; van België 0032.

Verwacht je veel te gaan bellen in Egypte zelf naar Egyptische nummers dan is een lokale simkaart erg handig. De telfoonkaarten zijn op heel veel lokaties te koop.

Postzegels zijn te koop op het postkantoor. Maar handiger is ze bijvoorbeeld te kopen in je hostel, een museum of in de winkel waar je kaarten kunt kopen. Een kaart vanuit Egypte is meestel met een week in Nederland of Belgie. Blauwe (luchtpost)brievenbussen vind je bij grote hotels, musea en postkantoren. Een pakketje versturen (geen luchtpost) vanuit Egypte doet er ongeveer 6 weken over.