bolletjeom Geschreven door bolletjeom.

Je kunt Ecuador vanuit Europa bereiken met het vliegtuig. Ben je al in Zuid-Amerika dan kan ook met de bus naar Ecuador gaan. Ecuador is niet de goedkoopste bestemming in de wereld om naar toe te vliegen. Reken voor een 3 maanden retour toch al snel tussen de €800 en €1000,-

Vliegen

Wanneer je op Ecuador wilt  vliegen kan je het beste de prijzen vergelijken van een aantal maatschappijen  

Iberia vliegt op Quito met een tussenstop in Madrid. Soms zelfs nog een extra stop ergens anders.  

KLM heeft soms verrassend leuke aanbiedingen met stopovers in Bonaire.   

American Airlines vliegt meestal via Miami maar wel vanaf € 750 voor een retour.  

Delta Airlines vliegt via Atlanta vanaf €800

Heb je tijd dan kan het ook een goedkopere optie zijn om te vliegen op Lima, Peru en vanaf daar met de bus naar Ecuador te gaan.

Vertrek TAX 

De airport tax van Ecuador zit nooit bij je ticketprijs in. Bij vertrek moet je die dus nog betalen. Vertrek je vanaf Quito dan is dit $41,- en vanaf Guayaquil $27,-

Quito is duurder omdat het geld gebruikt wordt voor de aanleg van de nieuwe luchthaven

Vervoer Quito in

Vanaf het vliegveld kan je een taxi nemen naar bijvoobeeld de wijk Mariscal. Het huidige vliegveld ligt echt midden in de bewoonde wereld (een beetje eng zelfs). Een ritje naar Mariscal duurt buiten de spits niet langer dan een kwartiertje en kost ongeveer 5 dollar. Wel even onderhandelen.

Nieuw vliegveld

Het kan nog even duren maar er is een nieuw vliegveld in de maak in Quito. Beter gezegd, buiten Quito. Het vliegveld komt een uur rijden ten noorden van Quito te liggen. Het moest in 2009 af zijn maar volgens de mensen in Quito kan het dan dus wel eens 2011 worden voor het klaar is. Hou het in iedergeval in de gaten. Zeker wanneer je in midden of zuid Quito wilt zijn moet je er dan nog eens 2 uur reistijd bij optellen.