Christa de Ruijter Geschreven door christa.

  • Voor slechts € 595.28 naar Quito Nu boeken

Openbaar vervoer in Quito

-metrobus
- trolebus

Er gaan 2 lijnen vanaf Quito centrum, zuid en noord.  2 lijnen gaan zuid, zuid gaat naar Quitumbe en Estacion Capuli en 3 lijnen gaan noord, Estacion Rio Coca, Plaza de Toros en Estacion Ofelia. Er bestaan twee grote busterminals, Carcelen in het noorden voor alle vervoer richting noord en Quitumbe in het zuiden van Quito voor alle vervoer richting zuiden.

Voor 0,25 $ reis je door heel Quito. Als je bijvoorbeeld van een plek buiten Quito komt en je moet aan de andere kant van Quito zijn betekend het niet dat je eerst helemaal door Quito stad hoeft. Vraag en kijk eerst of er een rechtstreekse bus naar de bestemming gaat vanaf het zuid of noord terminal voor dat je de hele stad doorkruist. Ik ging bijvoorbeeld van Latacunga naar Otovalo in een rechtstreekse (oranje) bus!

Verder is het heel gemakkelijk in Quito om een taxi als vervoersmiddel te gebruiken. Natuurlijk zijn deze duurder dan de bus, maar brengen je voor een goede prijs van deur tot deur. In de lonely planet wordt het bijvoorbeeld afgeraden om met veel bagage met het openbaar vervoer te rijden, omdat het moeilijk is om je bagage constant in de gaten te houden in de overvolle bussen.

Accommodatie Quito

Wij hebben hele positieve ervaringen gemaakt met het hostel The Secret Garden, in de buurt van de oude binnenstad. The secret garden heeft veel faciliteiten, je kunt er gunstig avondeten en je hebt een ongelooflijk mooie uitzicht over het oude centrum vanuit hun dakteras.