bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: bolletjeom

Je kunt op een aantal plaatsen paardrijden in Ecuador.

Otavalo

Otavalo is een leuk plaatsje. Het plaatsje is beroemd om zijn zaterdagmarkt. Er is een mooi kratermeer voor wandelingen in de buurt en een condorpark. Je kunt in de omgeving ook paardrijden.

Meneer Vaca heeft een aantal paarden. Je kunt een tripje bij hem boeken via je hostel in Otavalo en soms vanuit je hostel in Quito of via het kantoor van Ecole Idiomas waar ze nederlands spreken.

Meneer Vaca haalt je op bij je hostel in Otavalo en dan is het een kwartiertje met de auto naar de paarden. Het gebied is prachtig maar ik heb mijn bedenkingen bij de conditie van de paarden en soms bij het gedrag van de gidsen.

Ik heb er meerdere keren gereden. De eerste keer waren we met 2 man en allebei even ervaren. Geen probleem toen. Paarden zagen er redelijk uit en het was een leuke rit. Wel werd er erg veel gegaloppeerd en ook berg op wat in mijn ogen soms te vermoeiend was voor de paarden maar we zaten in een enorme bui dus ik dacht dat we gewoon snel thuis wilde zijn.

De tweede keer was 1 van ons niet zo ervaren en daar werd niet echt rekening mee gehouden. Weer erg veel galopperen en weer te veel in mijn ogen voor de paarden. Het ging allemaal goed maar de beginner was niet altijd blij.

De derde keer was ik er met een grote groep en toen moesten blijkbaar alle paarden van stal gehaald worden en daar zaten een stel zeeeer magere tussen. De hoeven waren slecht onderhouden, ijzers zaten los. Een deel van de mensen was onervaren de gidsen negeerde dit en bleven draven en galopperen ook toen een aantal aangaf bang te zijn en pijn te hebben (de jongens ). Ook braken er bij 3 mensen de stijgbeugels af. Ik heb uiteindelijk boos moeten worden en mijn groep beginners appart gehouden.  Dit was voor mij de laatste keer dat ik hier heb gereden!

Het gebied is prachtig en je kan overwegen deze mensen geld te laten verdienen als je met een kleine groep bent maar aan mij zullen ze niet meer verdienen.

Pululahua

Pululahua is een vulkaankrater waarin je kunt paardrijden! In de vulkaan word gewoond en zelfs landbouw bedreven. De enige krater in de wereld waar dit mogelijk is.
Pululahua is op een uurtje reizen vanaf Quito dus dit is goed te doen als dagtripje!
In de krater ligt ook een hostel waar je kunt paardrijden en natuurlijk overnachten. Het hostel is ook een bezoek waard om het enorme varken te bekijken! het is bijna zo groot als een paard!

Je kunt direct contact opnemen met het hostel (http://www.pululahuahostal.com/) of via Ecole Idiomas in Quito.

De paarden zijn in zeer goede conditie en het materiaal ook. Renato is de eigenaar en heeft veel ervaring met de westerse kijk op paardenverzorging. Hij spreekt zeer goed engels. De paarden zijn geen makke lammetjes dus Renato doet geen gekke dingen met beginners. De paarden zijn wel te vertrouwen hoor! Maar ze hebben dus een beetje pit en energie omdat ze voldoende te eten krijgen.
Renato verteld ook veel over het ontstaan van de krater en het natuur gebied om je heen.

Een absolute aanrader!!

Banos

In Banos kan je ook paardrijden. Dit is ter plekke te boeken. Klein nadeel is dat een groot deel van de trip langs een vrij drukke weg gaat. 

Er zijn verschillende aanbieders. Laat alsjeblieft de laagste prijs je niet over halen om op het magerste paard te gaan zitten. Betaal liever een klein beetje meer als je daarmee iemand steunt die zijn paarden goed verzorgt.