bolletjeom Geschreven door bolletjeom.

Je Nederlandse mobiel werkt in Ecuador meestal niet! Hoewel er steeds meer providers zijn in Nederland die een contract hebben met een provider in Ecuador kan nog steeds de helft van de Nederlanders niets met zijn eigen telefoon in Ecuador.Wil je weten of jouw telefoon me kan naar Ecuador? Lees dan: Kan je mobiel mee op reis?

Mobieltje kopen

Voor mensen die langer in Ecuador blijven voor een studie Spaans,  stage of vrijwilligerswerk is het interessant om terplekke een mobiele telefoon te kopen. Een nieuwe prepaid-telefoon kost tussen de $35 en $50. Je kunt natuurlijk ook kijken of er iemand is die op het punt staat het land te verlaten en zijn telefoon wil verkopen. Bij de nieuwe telefoons zit soms al een paar dollar beltegoed.De 2 grote aanbieders zijn Porta en Movistar (spreek de V als een B uit). Bellen tussen Porta en Porta is goedkoper dan van Porta naar Movistar. Iets om rekening mee te houden wanneer je weet dat je een bepaald nummer vaak moet bellen. Die van je vrienden of van je stagebegeleider bijvoorbeeld.

Verder is Porta ietsje beter qua bereik in de afgelegen gebieden. Opwaardeer kaarten zijn werkelijk overal te koop. Je hebt kaarten van $3 , $6 en $10.  Sms'en is goedkoper dan bellen maar ook bellend gaat $3 behoorlijk lang mee. Een minuuut bellen met je mobiel naar een ander mobiel in Ecuador kost je tussen de $0.07 en $0.15 per minuut. Dit kan goedkoper wanneer je een telefoon koopt die een combi heeft tussen een soort abbonoment en prepaid maar dit is alleen interessant voor mensen die lang blijven en je hebt een local nodig van wie je de gegevens zoals een bankreking nummer mag gebruiken. Gebruik je mobiel voornamelijk voor telefoontjes binnen Ecuador en ga voor international telefoontjes naar een internetcafe.

Internationaal telefoneren

Voor de mensen die veel willen bellen en weinig willen uitgeven is er Skype. In Ecuador betekent dit meestal ook dat jij en de persoon die je belt moeten bezitten over flink wat geduld. De verbinding is vaak slecht. Hapert veel en vertraagd. Wil je een goed en ontspannen gesprek voeren ga dan in 1 van de telefoonhokjes zitten. Een telefoontje naar Europa kost tussen de $0.06 en $0.60 per minuut! Voor een dollar zit je dus meer dan 10 minuten aan de telefoon en kan je al heel veel gezegd hebben.

Collect Call bellen is vanuit Ecuador niet mogelijk.