Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

Thüringen is een deelstaat die in het midden van Duitsland ligt. De deelstaat Thüringen heeft erg mooie natuurgebieden, typisch Duitse festivals en steden met een rijke historie. Zo heb je de hoofdstad van de deelstaat, Erfurt, maar ook Weimar en Jena die het bezoeken waard zijn. 

Fietsen en wandelen in Thüringen

Houd je van wandelen of fietsen, dan kun je hier op een van de wandel- of fietspaden helemaal los gaan. Er is in totaal een netwerk van 16.000 kilometer van goed aangelegde routers die bewegwijzerd zijn. Tijdens het wandelen of fietsen verplaats je jezelf tussen de afwisselende natuur van Thüringen met bergen van bijna duizend meter hoog, bossen, dalen,  rivieren, meren en stuwdammen. Hier ligt ook één van de bekendste natuurgebieden van Duitsland: het Thüringer Woud. Dit is het grootste aaneengesloten (loofbos) bosgebied van Duitsland. 

Wellness in Thüringen

Ben je een liefhebber van wellness-activiteiten dan kun je  hier ook prima terecht. Met spa’s en kuuroorden kun je helemaal tot rust komen tijdens je vakantie. 

Stedentrip Thüringen

Tijdens een lang weekend kun je een aantal steden gemakkelijk bezoeken per trein. In een kleine zes uur ben je vanuit Arnhem in Erfurt, waar je de Krämerbrug, het gezellige stadje en de Marien dom kunt bekijken. Na één of twee dagen trek je verder om bijvoorbeeld het Hainich Nationaal Park te bezoeken om vervolgens verder door te reizen naar Weimar. Hier kun je je dan opnieuw enkele dagen doorbrengen (natuurlijk afhankelijk van je tijd) en door het gebied fietsen of wandelen. 

Thüringer Rostbratwurst

Eenmaal in Thüringen kun je niet om de Thüringer bratwurst heen. Op veel plekken staat deze lekkernij uit de streek op de menukaart. Zowel vroeger als nu wordt de echte bratwurst op houtskool gegrild en gegeten met mosterd en een vers getapt biertje er bij.