miauw x Geschreven door zaratoestra. Foto door: Tikva

De Moezelstreek in Duitsland, op 250 km van Brussel en 380 km van Amsterdam, biedt zowel de natuur- als cultuurliefhebber voldoende afwisseling voor een uitje van enkele dagen.

Trier

In Trier is meer dan voldoende te doen en te zien. De mooie oude stad staat vol indrukwekkende gebouwen uit verschillende periodes uit de geschieden is. In deze stad kun je ideaal het sightseeing afwisselen met af  shoppen en op het terras gaan zitten. Ook in de omgeving is voldoende te zien en te doen. We hebben daarom een uitgebreid artikel geschreven met daarin allerlei informatie over Trier en de bezienswaardigheden.

Cochem

Langsheen de Moezel ligt het door Nederlandse toeristen overspoelde stadje Cochem. Wanneer je gedurende een halfuurtje doorheen het stadscentrum wandelt heb je het zo wel een beetje gezien. Je passeert oa. delen van de vroegere stadsmuur, de Balduinstoren,het stadhuis en de markt met z’n Duitse vakwerkhuizen.

Op een kwartiertje wandelen van de ’Marktplatz’ ,ligt op een heuvel gebouwd,de burcht van Cochem. De burcht is enkel via een rondleiding te bezoeken en kost 5€ per persoon. Voor meer informatie lees ons artikel bezienswaardigheden Cochem

Het natuurgebied Dortebachtal

Het dorpje Klotten, op 8 km van Cochem, is het vertrekpunt voor een +- 12 km lange wandeling doorheen een natuurgebied. Het eerste stuk van de wandeling volg je de rivier waarbij je verschillende bruggetjes oversteekt. Nadien volgt een klim. Het overgrote deel van de wandeling brengt je doorheen loofbos en langs akkers tot wanneer je uiteindelijk het dal terug ingaat. 

De burcht Eltz

Deze burcht is bereikbaar zowel vanuit Muden als Moselkern. Bereid je voor op een halfuurtje stijgende en dalende bochtige wegen alvorens je de parkeerplaats bereikt (te betalen 2 €).  Van daaruit is het een 10tal minuten wandelen tot een uitkijkplateau met zicht op de burcht. Nadien volgt een afdaling tot aan de burcht.

In deze burcht woonden drie verschillende families en via een rondleiding kom je in de diverse woonvertrekken. De meeste zijn ingericht met veel oude meubelstukken uit de 16e tot de 18e eeuw en geven en interessant beeld van de leefomstandigheden in die tijd. Die waren voor de tijd behoorlijk luxe, veel mooi versierde stoelen, indrukwekkende hemelbedden en het kasteel had maar liefst 40 verschillende wc's. De meest waardevolle stukken zijn te zien in een aantal aparte ruimtes de zogenaamde "schatkamer".  

In de buurt zijn er vele wandelmogelijkheden: een wandeling vanuit Moselkern naar de burcht Eltz, wandelen naar de nabijgelegen burcht Pyrmont of een combinatie van beide.