Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 66.49 naar Dusseldorf Nu boeken

De oorspronkelijke Altstadt van Düsseldorf is totaal verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de wederopbouw is het nagebouwd zoals het oorspronkelijk was. Dusseldorf staat echter niet bekend om de prachtige architectuur maar vooral als winkelstad. De Köningsallee kun je dan ook niet missen tijdens een bezoek aan Düsseldorf.

Bezienswaardigheden Düsseldorf

Köningsallee

De bekende winkelstraat van Düsseldorf. Het wordt ook wel de "Kö" genoemd. Met een goed gevulde portemonnee kun je je hier uren vermaken. Je vindt hier bekende merken als Louis Vutton.

Hofgarten

Alhoewel dit park in eerste instantie niet zo bijzonder lijkt, is het het eerste publieke park in Duitsland.  Op warme dagen kun je hier even heerlijk uitrusten. In het park vind je diverse standbeelden. Ook is het Goethe Museum hier gevestigd in het Schloss Jägerhof.

Rathaus

Het raadhuis dateert uit de 16e eeuw. Het is de plek waar de gemeenteraad zich heeft gevestigd. Je kunt het raadhuis één maal per week bezoeken met een rondleiding. Deze is op woensdag om 15:00 en gratis.

Schlossturm en Schiffahrtsmuseum

Aan de Burgplatz, gelegen aan de Rijn, staat de toren van een voormalig kasteel: Schlossturm. Deze toren was onderdeel van een veel groter kasteel. Dit kasteel brandde aan het eind van de 19e eeuw volledig af en alleen de toren bleef over. Nu is het Schiffahrtsmuseum hier gevestigd. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de Rijn. De entree bedraagt 3 euro. Het museum is op maandag gesloten.

Promenade

Op mooie dagen kun je een prachtige wandeling maken langs de oever van de Rijn. De promenade loopt vanaf de oude stad naar de regeringsgebouwen van Noord Rijn-Westfalen. Als je begint bij de Tonhalle, kom je onderweg onder meer de Schlossturm en het Rathaus tegen. Ook zie je de Pegeluhr. Een klok die niet alleen de tijd bijhoudt maar ook het waterlevel.

Rheinturm

Aan de oever van de Rijn, staat de Rheinturm. Deze radiotoren is gebouwd tussen 1979 en 1982. De hoogte is 240 meter.  Een lift brengt je tegen betaling van €4,00 naar een uitkijkplatform op 172 meter hoogte. Op heldere dagen kun je Keulen zien liggen. Er is ook een restaurant in gevestigd. De tram stopt nabij de toren bij de halte Platz des Landtages.

Eten en Drinken & Overnachten

Langs de promenade vind je heel veel cafés en restaurants. Over het algemeen betaal je hier dan ook fors voor. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Een goede optie is het NH Hotel Düsseldorf Nord. Deze ligt aan de tramlijn. Met de tram ben je binnen 10 minuten in het hart van de Altstadt.

Vervoer naar en in Düsseldorf

Meerdere keren per dag gaat de ICE vanaf Utrecht naar Düsseldorf. Binnen twee uur ben je op Düsseldorf Hauptbahnhof. De prijs voor een retour ligt tussen de 32 en 60 euro. Dit is afhankelijk van wanneer je boekt via de website van NS HiSpeed. Lees meer over reizen per trein naar Duitsland. Vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof loop je zo naar de Altstadt of Königsallee. Met de auto ben je vanaf Utrecht binnen 2 uur in Dusseldorf. Let op: Je hebt een umweltplakette nodig. Lees voor meer informatie ons artikel over met eigen auto naar Duitsland.

Je kunt ook met de IC Bus verbinding van Deutsche Bahn vanaf verschillende plekken in Nederland en België naar Düsseldorf reizen. Er rijdt een IC bus tussen Antwerpen, Eindhoven en Düsseldorf, maar ook tussen Brussel, Roermond en Düsseldorf. Dagelijks worden vier busverbindingen aangeboden in samenwerking met DB Arriva. Vanaf Roermond is het ongeveer 50 minuten tot dat je Düsseldorf aankomt of 2 uur om naar Brussel te reizen. De bus in Roermond vertrekt vanaf het station. Roermond Brussel of Roermond Düsseldorf kost 9 euro. De zitplaatsreserveringen is in het ticket inbegrepen.

In Düsseldorf kun je gebruik maken van een uitstekend tram- en ubahnnetwerk. Een dagkaart kost €5,90 en een enkele reis €2,50. Als je slechts 4 haltes nodig hebt, betaal je voor een Kurzstrecke €1,50.