Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

Duisburg ligt aan de rand van het Ruhrgebied en kent een historie van industrie en scheepvaart. Het maakt tevens onderdeel uit van de Industriële Ruhrgebied route. Voor wie een dagje uit wil, zeker een aanrader.

Vervoer naar Duisburg

De ICE vanaf Amsterdam brengt je binnen 2 uur naar Duisburg. Wie op tijd boekt, kan voor 32 euro retour. In Duisburg is er o.a. een tram waarmee je naar alle bezienswaardigheden kan komen.

Bezienswaardigheden

In Duisburg zijn diverse musea te bezichtigen. Voor wie meer van de stad wil weten, kan terecht in het Kultur und Stadhistorischmuseum, vlakbij de Alte Markt, de Salvatorkirche en resten van de stadsmuur. Dit museum laat op een mooie manier de geschiedenis zien. Soms zijn er extra tentoonstellingen. Meer geschiedenis is te vinden in het Museum der Deutschen Binnenschaftfahrt, ook vind je daar een echt Fries ‘skutsje’. Naast het museum, kan er ook een museumschip worden bezichtigd. Beide musea zijn respectievelijk 2 en 3 euro. Voor de kunstliefhebber is er het Museum Küppersmühle.

Duisburg is van oorsprong een industriestad. Deze ‘cultuur’ is de basis voor het Landschaftspark in Duisburg-Noord. Centraal in dit park staat de hoogovenindustrie, die sinds enige tijd is stilgelegd. Het complex wordt nu dan ook gebruikt als openbaar vrij toegankelijk recreatiepark. Er zijn bijvoorbeeld klimmuren en met kan genieten van het uitzicht vanaf een van de hoogovens. Het schijnt dat je er ook kan duiken in een tank!

Een andere bekende attractie van Duisburg is de Duisburg Zoo. Een zeer uitgebreide dierentuin met een dolfinarium. De dierentuin staan dan ook bekend om haar dolfijnenshow. Deze show draait een aantal keren per dag en is zeker een aanrader. Je dient dit van te voren aan te geven zodat je het juiste entreeticket krijgt.

Voor wie houdt van shoppen, zijn er grote winkelcentra zoals Citypalais en Forum Duisburg.

Tip: Bij de Toeristeninformatie is meer informatie te vinden over diverse andere bezienswaardigheden. Ook kan je via deze link informatie opvragen van de stad.

Eten en Drinken

In de grote winkelcentra zijn diverse eet- en drinkgelegenheden te vinden. Met name rondom König-Henrich-Platz en de Köningstraße.

Accommodatie

Alhoewel Duisburg zich perfect leent om in één dag te doen, kan het voorkomen dat je er langer zou willen blijven. Een centraal gelegen hostel is het City hostel. Ook heeft de HI-keten een hostel maar deze ligt wat minder gunstig.