ElineKreuze Geschreven door ElineKreuze.

Århus is de op één na grootste stad van Denemarken, Kopenhagen de hoofdstad is natuurlijk het grootst. Århus is de hoofdstad van het schiereiland genaamd Jutland. Als je verder naar Denemarken kijkt en naar Nederland is er een heel groot verschil, wij hebben 16 miljoen inwoners, Denemarken heeft maar 5,5 miljoen en is iets groter dan Nederland. Van de 5,5 miljoen inwoners wonen er al 1,5 miljoen in Kopenhagen!

ARoS Museum Århus

In het midden van Århus ligt het kunstmuseum ARoS. Het ARoS museum heeft 10 verdiepingen. . Het gebouw bevat behalve grote, open expositiezalen, onder meer een informatieafdeling, een boekhandel, een café, een restaurant, een kindermuseum en een bibliotheek. Vanuit het op de bovenste etage gelegen restaurant heeft de bezoeker aan grandioos uitzicht over de stad en over de Århus Bocht, echt een geweldig uitzicht!!!!

Zomerhuis

Århus is eigenlijk ook een koninklijk stadje, het zomerhuis van de Koningin staat er! Met kerst, Pasen en in de zomer verblijft de Koningin er. Wanneer er niemand in het zomerhuis verblijft kun je in de tuin om het huis lopen, zeer de moeite waard om een kijkje te nemen. Ook als het huis bezet is met al het personeel en natuurlijk de Koningin zelf is het zeer de moeite waard om even naar de wisseling van de wacht te kijken.

Den Gamle By

Den Gamle By is een openluchtmuseum aan de rand van de stad. Er staan allemaal oude huizen vanuit heel Denemarken, de huizen zijn van 1500 tot 1900. In de drukkere periode zijn er mensen die in de huizen werken, werk als: hoedenmaker, bakker, klokkenmaker, houtbewerker, maken van sigaren. Zo zie je dus hoe ze vroeger leefden en dingen maakten. Ook is er een winkel waar je “oude” spulletjes kunt kopen maar ook gewoon ansichtkaarten. Voor de kleinsten is het ook erg leuk, er is zelfs een oud speelgoedmuseum!

Skøvmollen

Wat niet wordt aangegeven als bezienswaardigheid maar waar u zeker heen moet is Skøvmollen. Het is een restaurantje midden in het bos op een geweldige plek! Je kunt er gemakkelijk met de auto komen, je hebt dan gelijk de mooiste plekjes van Århus gezien. Als je van wandelen houd is het ook zeker geschikt, een van de mooiste omgevingen die ik heb gezien, ik heb het met sneeuw gezien maar ook met een zonnetjes, beide erg mooi! (Voor meer informatie gewoon even op Google opzoeken!).