Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Curaçao is vanuit Nederland goed bereikbaar dankzij rechtstreekse vluchten. Belgen zullen een overstap moeten maken.

Vliegen

Het Hato internationale airport is een van de grootste en drukte vliegvelden in de regio. Toch is het in onze ogen maar een klein vliegveldje. Wachtijden bij de douane zijn echter vaak lang en voor vertrek moet je verplicht minimaal twee uur van te voren aanwezig zijn. Vanuit Nederland kan je rechstreeks vliegen met KLM en met Arkefky. De prijzen varieren afhankelijk van de periode van het jaar maar zijn meestal minimaal €600 euro voor een retourvlucht. Tip: Soms kan een pakketreis goedkoper zijn dan een ticket en in overleg kan je de terugvlucht soms ook verlengen.

Je kunt ook rechtstreeks vliegen met Air Berlin vanaf Dusseldorf. Daarnaast zijn er diverse Amerikaanse maatschppijen die je via een overstap in de Verenigde Staten naar Curaçao kunnen brengen. 

Curaçao heeft goede verbindengen met andere landen in de regio, natuurlijk met de andere Antillen zoals Aruba en Bonaire maar ook met landen zoals Suriname, Venuzuela en Colombia.

Vervoer vanaf het vliegveld 

Het vliegveld van Curaçao is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 4B gaat tussen willemstad en het vliegveld en enkele reis kost 1,60NFL (minder dan €1 euro). Vanaf ongeveer 6 uur tot ongeveer half 11 gaat de bus ongeveer om het uur. Op zondagen zijn er geen bussen. Je kunt ook een taxi vanaf of naar het vliegveld afhankelijk van de locatie van je hotel moet je dan rekenen op €15-25 euro. 

Boot

Ondanks herhaalde aankondigen over de opening van nieuwe ferry routes is het op dit moment (2013) niet mogelijk om met een ferrydienst te reizen tussen Curaçao en andere landen zoals Venuzuela. De reden hiervoor is dat alle booteigenaren die routes wilden starten geen vergunning hebben gekregen. 

Er gaan wel regelmatige vrachtschepen tussen Curaçao en de andere antilliaanse eilanden soms nemen deze boten passagiers mee maar officieel is dit dus niet toegestaan. Wil je toch met de boot dan is een cruise of een particuliere boot nog wel een optie.