Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Het Sheta Boka National Park is een park bijna aan het noordpuntje van Curaçao. Het is een mooi en afwisselend park en de entree van 3 Nafl meer dan waard. Het park bezoek je het beste met eigen vervoer. Met de bus kan je hier wel komen. Je wordt dan afgezet bij de ingang van het park, maar dan moet je in het park zelf nog veel lopen. Het park is dagelijks geopend van 09 tot 17 uur.

In het park bevinden zich diverse kust inhammen de zogenaamde Bokas. De natuur in dit gedeelte van Curaçao is heel erg droog en rotsachtig. Je ziet hier duidelijk dat Curaçao bestaat uit koraalgesteentes. Op sommige plekken is de koraal tekening namelijk nog goed te zien in de rots. Ook zie je hier lava stenen. De ruige zee heeft in de  kust een aantal inhammen gecreëerd.  De absolute aanrader is Boka Pistol. Het water slaat hier hard op de kust en wordt door een klein gat omhoog geduwd wat spectaculaire meters hoge water fonteinen tot gevolg heeft.  

Een andere bekende attractie is Boka Tabla; een grot die van binnen te bekijken is. De grot heeft zowel een opening aan de land kant als met de zee. Vanaf waar jij staat zie je de zeeopening dan bijna dicht gaan wanneer de heftige golven hier binnen stromen. Meestal gaat het goed maar zo af en toe moet je snel springen om natte voeten te voorkomen. Verder is er nog een mooie baai en o.a. een natuurlijke brug te bewonderen. In het park leggen diverse schildpadden soorten hun eieren,  maar hier zal je niet snel getuige van zijn. Tenzij je tijdens speciaal georganiseerde tours naar het park gaat.

Bij de hoofdparkeerplaats bij de ingang van het park is wel enige schaduw en er is een eetgelegenheid. Vanaf de ingang kan je met de auto over onverharde wegen door het park rijden naar parkeerplekken vlakbij de diverse bezienswaardigheden. Heb je geen eigen vervoer of wil je wandelen dan zijn er twee wandelroutes die beide ongeveer een uur in beslag nemen. Tijdens de wandelingen ga je naar dezelfde plekken als waar je ook met de auto kunt komen maar je ziet nog meer van de kust. Omdat er totaal geen schaduw is moet je vroeg beginnen en voldoende water meenemen.