Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Jan Thiel is een plaatsje op Curaçao waar je als zelfstandig reiziger niet snel zult verblijven, maar wel als je een georganiseerde reis boekt. Er zijn goede faciliteiten op het naastgelegen Jan Thiel strand, waardoor ook locals en toeristen die elders verblijven graag hiernaar toe komen.

Bezienswaardigheden

Het strand is een grote trekpleister van Jan Thiel. Toch is het strand niet heel bijzonder. Er is maar een klein aflopend strandje en de rest is opgespoten strand waar je met een trapje de zee in kunt. Elke deel van het strand hoort bij een bepaald restaurant. Mede hierdoor zijn de faciliteiten erg goed. Zo zijn er voldoende parasols, lekkere strandbedjes en bediening op het strand. Voor de huur van een strandbedje betaal je 5 Nafl. Ook een blikje fris kost 5 Nafl. Het strand is niet alleen populair bij toeristen, maar ook populair lokale bewoners met kleine kinderen. In het weekend is er vaak muziek op het strand en komen mensen voor de gezellige sfeer en het happy hour.

Je kunt in de baai snorkelen, zo is er een klein bootje te zien dat is gezonken naar 6 meter diepte. Het koraal is helaas erg beschadigd en het zicht is niet altijd heel goed doordat er veel zand in het water zit. Duiken net buiten de baai is wel erg mooi. Het duikcentrum in Jan Thiel, Scubo Do, organiseert dagelijks minimaal twee duiken in de directe omgeving, maar ook verder weg op het eiland. Andere water activiteiten die je kunt doen in de baai zijn o.a. kajakken en fly boarden.

De meeste accommodaties hebben gratis of tegen een klein bedrag mountainbikes beschikbaar. Hiermee kan je makkelijk naar de zoutpannen met flamingo’s in de Jan Thiel Lagune. Wandelen kan ook, maar ga dan wel in de vroege ochtend.

Accommodatie

Er zijn in Jan Thiel een aantal grote resorts. Het Chogogo resorts is populair onder Nederlandse toeristen. Er zijn diverse types appartementen te huur in een mooie, groene en bloemrijke omgeving. De prijs van een eenkamerappartement begint hier officieel bij 110 dollar per nacht, maar in de praktijk kun je dit resort vaak als aantrekkelijke pakketreis boeken. Buiten het hoogseizoen ligt de prijs van een een eenkamerappartement incl. vlucht rond de 650-700 euro p.p voor een week.

Het Livingstone Jan Thiel resort is een iets luxer resort dat ook populair is bij Nederlanders. Daarnaast is er nog het Papagoya resort en het Morena resort. Naast deze resorts zijn er ook huizen en appartementen te huur via particulieren.

Eten en drinken

Wil je zelf koken, dan zit er in Jan Thiel een grote Albert Heijn voor al je boodschappen. Verder kan je terecht bij het restaurant van een van de bovengenoemde hotels. Maar het gezelligst eet je aan het water. Er zijn meerdere eetgelegenheden waaronder de Zanzibar, Tinto en Zest. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten. Zo heeft de Zest behalve het restaurant ook een beachbar waar je diverse barbecue gerechten kunt krijgen. Het is wel goed om te weten dat geen van deze restaurant gespecialiseerd is in lokaal eten en dat ze allemaal in de midrange-luxe prijsklasse vallen.