Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

Op het eiland is eigenlijk van alles te krijgen. Verschillende soorten vis, maar ook vlees en Nederlandse hapjes.Tal van Nederlandse en Amerikaanse biertjes worden geïmporteerd net als groente en fruit. Iedere dag kun je naar de 'floating market' (drijvende markt) om daar zelf je fruit of groente te kopen. Onder andere Venezolanen en Haïtianen komen een keer per week over naar Curaçao om hun goederen te verkopen en verblijven in de tussentijd op hun boot tot alles verkocht is. De markt is de moeite waard om even langs te lopen en eventueel wat vers fruit te kopen.

Water kun je op Curaçao gewoon uit de kraan drinken. Sinds 1928 heeft het eiland een drinkwaterfabriek die schoon drinkwater uit het zeewater destilleert. Het water is erg zacht en is volledig chloorvrij. Leuk weetje is dat deze fabriek de grootste ontziltingsfabriek ter wereld is.

Op Curaçao kun je in allerlei prijsklassen eten en drinken. Een aantal tentjes die het bezoeken waard zijn op een rij.

Mundo Bizaro

Dit kleine maar erg gezellige restaurantje in Punda, nabij het Waaigat, serveert entrecote’s waar je mes doorheen valt zo mals. Mundo Bizaro ligt in de buurt van een (opgeknapte) studentenwijk dus ongetwijfeld dat je hier ook regelmatig studenten zult vinden.

Ook voor alleen een drankje kun je hier prima terecht en af en toe speelt er een bandje. Maar zelfs zonder bandje heeft deze tent al een erg gezellige sfeer!

Pampus

Ook nabij het Waaigat ligt Pampus. In dit restaurant kun je een tafeltje voor twee krijgen aan het water, wat het geheel een unieke sfeer geeft. Naast het restaurant is er ook een bar waar je een drankje kunt drinken en over het water kunt turen. Het personeel is erg vriendelijk en wel in voor een praatje, altijd leuk als je wat wil weten over Curaçao of gewoon in gesprek wil met de locals en de studenten die er werken.

Papagayo Beachclub

Papagayo Beachclub is nog niet zo lang geleden geopend op Curaçao. Bij dit hippe en chique restaurant kun je prima eten. De opzet van het restaurant is erg mooi, waarbij je kunt kiezen of je in het binnen- of buitengedeelte wilt zitten. Leuk detail is dat in het televisieprogramma van Herman den Blijker “Enkele Reis Paradijs” Papagayo centraal stond voor het vinden van een geschikte kok voor het restaurant. De winnaar van het programma is ook een van de koks in dit restaurant. Voor de internetverslaafden is er zelfs gratis wifi beschikbaar.

Mambo Beach

Mambo Beach heeft wel een hele leuke manier gevonden om mensen te trekken. Iedere dinsdag wordt om 21.00u een film gedraaid waarbij je vooraf in het restaurant kunt eten. Nadat je jouw buikje rond gegeten hebt, kun je op een van de strandbedjes op het strand genieten van een leuke film onder de sterrenhemel.

De rest van de week organiseren ze ook leuke avonden, iedere keer met een speciaal thema. Kijk even op de website wat op dit moment te doen is.

Algemeen

Los van de restaurants kun je ook overdag op verschillende plaatsen wat te eten halen. Zo zijn er op verschillende plaatsen op het eiland Toko’s, Snèks en Truk’i pans. Toko’s zijn eetplaatsen waar je ook een zitplaats hebt, de Snèks zijn ideaal om even een snack, wat te drinken of een biertje te halen.

De Truk’i pans zijn kleine busjes die over het gehele eiland (op een vaste plek) staan om broodjes met lokale gerechten te verkopen. Ideaal wanneer je zin hebt in wat anders te eten tegen een lage prijs. 

Wil je eens een typisch Curaçaos gerecht proberen, ga dan eens voor een (broodje) Stoba di Kabritu. Dit is een broodje met geitenstoofvlees en een erg lekker sausje.