Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

In 2002 opende de Dolphin Academy Curaçao haar deuren. Het doel was om een programma op te zetten waarbij mensen meer kunnen leren over dolfijnen en waarbij bezoekers (getrainde) tuimelaarsdolfijnen van dichtbij kunnen bekijken.

Inmiddels zijn er verschillende programma’s waarbij het voor vrijwel iedereen mogelijk is om deze dieren te bekijken. Zo kun je naar een dolfijnenshow, samen met de dolfijnen in de lagunes zwemmen of snorkelen. Er is zelfs een programma waarmee je met de dolfijnen kunt duiken in de open zee! Een duikbrevet is hiervoor niet nodig. Je krijgt vooraf een korte uitleg / cursus voordat je naar de open zee gaat. Naast de reguliere programma’s worden er ook speciale therapieën voor autistische kinderen gegeven.

De lagunes staan in direct contact met de open zee, waardoor de dolfijnen de mogelijkheden hebben deze te verkennen. Ook tijdens de dagelijkse excursies zijn ze vrij om met hun trainer mee terug te gaan naar de Dolphin Academy of te blijven in de open zee, aldus Curaçao Dolphin Academy.

De prijzen van de programma’s zijn best stevig, maar het is een unieke ervaring als je nog nooit met dolfijnen hebt gezwommen. Verdiep je even goed in de programma’s die aangeboden worden, zodat je weet wat je krijgt. Vooraf krijg je een korte briefing over hoe je met de dolfijnen om moet gaan en wat je wel en niet kunt/mag doen. Daarnaast stelt het je in de gelegenheid nog vragen te stellen.

De Dolphin Freedive is aan te raden en geeft je de mogelijkheid om met maximaal zes personen kennis te maken met twee dolfijnen in de lagune. Wanneer je gaat snorkelen tussen de dolfijnen wisselen “trucjes” en het vrij zwemmen met de dolfijnen zich af. Tijdens het zwemmen blijven de dolfijnen steeds dicht bij je en zwemmen en duiken ze met je mee. Dolfijnen zijn dol op spelen en lijken daarbij dan ook snel een voorkeur te hebben voor bepaalde personen die ze soms wat uitdagen of gewoon een goede “vibe” hebben. Tijdens het programma worden foto’s gemaakt van jou en de dolfijn die je na afloop kunt kopen voor $75,-. 

Wil je met de dolfijnen duiken dan kan dat iedere maandag en vrijdag. Dit is dan niet in de lagune maar in de open zee. 

Voor alle programma’s is het nodig om vooraf te reserveren .


Programma

Prijs

Duur

Dolphin Encounter

$ 89,-

15 tot 20 minuten

Dolphin Swim

$ 159,-

Ongeveer 30 minuten

Dolphin Freedive (snorkel)

$ 169,-

Ongeveer 30 minuten

Dolphin Scuba Encounter

Op aanvraag

Ongeveer 30 minuten

Open Water Dolphin Dive

Op aanvraag

30 tot 45 minuten

  • De duiken worden in samenwerking met Ocean Encounters gedaan
  • Prijzen zijn exclusief %5,- Omzet Belasting.
  • Voor alle activiteiten meenemen: zwemkleding (eventueel shirt tegen verbranding van de zon), zonnebrand, handdoek
  • Openingstijden zijn van 8.00u tot 17.00u
  • Prijzen en condities kunnen veranderen, kijk daarom altijd even op www.dolphin-academy.com