Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

Aan de baai van Santa Cruz woont Juni Obersi met zijn vrouw en twee kinderen. De enigzins excentrieke Juni Obersi, die op Curaçao beter bekend staat als Captain Goodlife, is uniek in zijn soort.  “Eten, slapen, schijten en rusten” is zijn motto en hij wil op zijn manier een bijdrage leveren aan een nieuwe pagina in de geschiedenis van Curaçao. Zijn doel is dat de Curaçaoënaars trots kunnen zijn op wat ze (sinds de slavernij) bereikt hebben.

Van zijn huis en tour (of  “experience” zoals hij het zelf noemt) wil hij iets blijvends maken en daarmee iets goeds nalaten aan zijn kinderen. Volgens Juni raakt geld op, maar blijft je reputatie bestaan. Iedere dag wil hij een verandering zien en daarom verwezenlijkt hij dagelijks een klein stukje van zijn eigen droom; het leven in vrijheid, en toeristen laten zien wat Santa Cruz te bieden heeft.   

De plannen voor de toekomst zijn groots. Zo wil hij de paus vragen om een kruis op de berg zodat “zijn” baai een bedevaartsoort wordt, maar ook het bouwen van appartementen en het laten zien van de mooie plekken omvatten de toekomstplannen.

Let’s Go Fishing

Tijdens deze Lets’ Go Fishing trip ga je samen met Captain Goodlife of een andere ervaren visser langs de kust richting Westpunt om te vissen. Het vissen gebeurt nog op een heerlijk primitieve manier. Je gooit een lijntje met haakje uit het motorbootje, vaart langzaam verder en wacht tot je beet hebt. Niks geen hengel of andere hulpmiddelen bij het vangen van je eigen lunch! Tijdens het vissen vaar je langzaam langs de kust en de vele mooie baaitjes die Curaçao rijk is.

Tijdens deze tour is er regelmatig de mogelijkheid om even af te koelen. Zo kun je snorkelen en zwemmen naar de vele mooie rotspartijen. De tour duurt ongeveer een uurtje of vier en wanneer je wat gevangen hebt is er aansluitend een lunch van je zelf gevangen vissen.

Prijs voor de toer is ongeveer Nafl 90,- (bereiden van de vis als lunch is daarbij niet inbegrepen)

The Blue Room

De blauwe kamer, Boca Fluit, oftewel The Blue Room is een andere trip die je bij Captain Goodlife kunt boeken. Op een paar minuten varen van  Playa Santa Cruz ligt the Blue Room verscholen. Als je niet weet dat de natuur op deze plek iets heel bijzonders heeft gecreëerd, zul je deze waarschijnlijk niet vinden. De grot staat deels onder water en je ziet deze vanaf het water niet. Eenmaal binnen zie je dat de wanden en de mensen in de grot een hele bijzondere blauwe gloed krijgen door de weerspiegeling van het licht en het water.

Op de terugweg schiet je over het water met de speedboot terug naar Santa Cruz, terwijl de vliegende vissen overal rondom de boot uit het water schieten!

Tochtje duurt 30 tot 60 minuten en kost Nafl 25,- per persoon.

Invulling van de toer is steeds een beetje verschillend, zo is op verschillende sites te lezen. Geef het vooraf dan ook aan wanneer je speciale wensen hebt.

Duiken

Je kunt bij Captain Goodlife ook een duiktrip boeken. Per boot wordt je dan naar de bijzondere plaatsen gebracht en op een afgesproken tijd en plaats weer opgehaald.

Santa Cruz en Captain Goodlife zijn alleen met eigen vervoer of per taxi te bereiken. Vraag even bij een toeristenbureautje of je hotel wat de beste manier is om er te komen. Juni heeft geen website of computer om te mailen, maar op internet er is voldoende over de tour en Captain Goodlife te vinden.