Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: Erik

Curaçao heeft op verschillende vlakken wat te bieden en er is eigenlijk voor iedereen wel wat leuks om te ondernemen. Zo staat Willemstad op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO, zijn er meer dan 38 schitterende zandstranden, kun je er prima duiken en zie je nog veel terug van de rijke geschiedenis.

Willemstad

De handelskade is misschien wel het meest bekende beeld van Willemstad. Deze kleurrijke gebouwen springen direct in het oog wanneer je langs het water door de stad loopt. Willemstad heeft een rijke geschiedenis en het is dan ook niet verrassend dat de stad op de Wereld Erfgoedlijst staat. De Koningin Emma-brug wordt regelmatig geopend om grote schepen door de natuurlijke haven de stad binnen te laten varen. Dit is al een attractie op zich, maar Willemstad heeft nog veel meer te bieden. Meer hierover kun je lezen in het artikel dat hier over gaat.

Stranden

Curaçao heeft meer dan veertig stranden en een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Ideaal dus voor een strandvakantie. Er zijn diverse stranden en ook in de verschillende baaien (waar vaak ook hotels aanwezig zijn) is het goed vertoeven. Voor de meest populaire stranden moet je entree betalen. Afhankelijk van je interesses kan je terecht op mooie brede zandstranden vol met faciliteiten zoals restaurant en ligbedje of bezoek een meer afgelegen strand waar je goed kunt snorkelen. 

Duiken en snorkelen

Naast lekker op het strand liggen zijn duiken en snorkelen misschien wel de meest populaire activiteiten op het eiland. Er zijn tal van mooie riffen aanwezig die je zelfs met snorkelen heel goed kunt bekijken. 'Klein Curaçao' staat bekend als de plek om zeeschildpadden te spotten tijdens het snorkelen, maar je kunt ze ook elders tegenkomen. Er zijn ook enkele scheepswrakken die je tijdens het snorkelen kunt bekijken, bijvoorbeeld met een tour van Ocean Encounters. Curaçao staat op de vierde plek op de lijst van beste duikbestemmingen. Als je wilt weten wat de hotspots op duikgebied zijn, lees dan het artikel hierover.

Nationale Parken

Er zijn op Curaçao diverse nationale parken. Het grootste is het Christoffel National Park waar zich de hoogste berg van het eiland bevind. In dit park zijn diverse auto en wandelroutes. Een ander National Park is het Sheta Boka National Park in dit park bevinden zich diverse inhammen (bokas) aan de ruige noordkust van het eiland. De natuur is hier erg droog en dit in combinatie met het heftige zee water is een indrukwekkend gezicht. Het den Dunki National Park is een klein park op het terrein van een voormalige slavenplantage. Als je deze parken wilt bezoeken lees dan ons artikel hierover.

Sea Aquarium / Dolphin Academy

In het Sea Aquarium kun je naast het bekijken van het onderwater leven van Curaçao ook snorkelen met dolfijnen. In een speciaal daarvoor gemaakt bassin kun je samen met maximaal zes andere personen en twee dolfijnen zelf ervaren hoe intelligent deze dieren zijn, samen met ze zwemmen en duiken. Mocht je de dolfijnen liever van een afstandje zien dan is er ook een show waar je naar toe kunt gaan. Voor meer informatie kun je ons artikel over het Seaquarium lezen.

Go Fishing met Captain Goodlife

Captain Goodlife is uniek in zijn soort en heeft als doel in zijn leven om een nieuwe pagina in de geschiedenis van Curaçao te beschrijven. Hoewel de slavernij voorbij is, hebben de Antilianen nog steeds een verkeerd beeld van zichzelf, aldus Captain Goodlife. Door iedere dag iets te veranderen aan zijn “experience” hoopt hij bij te kunnen dragen aan een positieve verandering. Samen met Captain Goodlife ga je langs de kust bij Westpunt op authentieke wijze vissen. Heb je tijdens je trip wat gevangen, dan kun je het ‘s middags oppeuzelen. Ook over Captain Goodlife hebben wij een artikel voor meer informatie.

Substation Curacao

Een unieke ervaring krijg je zeker wanneer je met de Substation de onderwaterwereld gaat verkennen. Met een mini-onderzeeër kun je tot ruim 300 meter de diepte van de zee in. Veel vaker ga je wat minder diep, maar dat is zeker zo spectaculair. Omdat daar nog voldoende licht is, kun je gezonken boten en het onderwaterleven op 150 meter diepte bekijken. Het is niet goedkoop maar je hebt er wel weer een unieke ervaring bij.

Naast de bovenstaande hoogtepunten zijn er ook diverse musea aanwezig die een beeld schetsen van het leven van de de slaven en de bewoners van het eiland door de eeuwen heen. Ook vind je verspreid over het eiland karakteristieke landhuizen en forten die je kunt bezoeken. Maar ook wandelen en outdoor activiteiten zijn mogelijk.