bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: bolletjeom

Klimaat

Cuba kent een subtropisch klimaat. Dit betekent dat het gedurende het hele jaar door relatief warm is (gemiddelde temperatuur overdag is bijvoorbeeld 26 graden). Maar je moet niet vreemd opkijken als het van december tot en met februari wat koeler is. Er staat vrijwel altijd een windje wat prettig is wanneer het warm is maar op een bewolkte en regenachtige dag kan je het dan wel koud hebben.

Een subtropisch klimaat wordt gekenmerkt door hevige maar korte (tropische) regenbuien. Ook is er een kans dat er orkanen plaats vinden in het 'orkanenseizoen'. Doorgaans zijn september en oktober de natste maanden.

Kledingadvies

Door de warme temparturen en de hoge luchtvochtigheid kun je het beste katoenen, luchtige kleding meenemen. Maar vergeet ook niet een trui of een vest mee te nemen want in de avond kan het behoorlijk afkoelen. Van december tot en met februari heb je zelfs meerdere vesten nodig. Als je tochten wilt lopen dan kun je het beste stevige wandelschoenen meenemen. Qua kleding kun je je mooie jurk of net overhemd thuis laten; de gemiddelde Cubaan kleedt zich informeel.

De mensen zijn erg arm en vaak blij met kleding die wij zat zijn. Kijk dus eens in je kast wat je eigenlijk wel kunt missen en vul daarmee je rugzak en laat die kleding dan achter als je ermee klaar bent. 

Beste reistijd

Cuba kan in principe in elk jaargetijde worden bezocht. De maanden september en oktober zijn wel erg nat en met name orkanen kunnen je vakantieplannen flink dwarsbomen. Gelukkig voor Cuba worden ze niet ieder jaar getroffen door een orkaan. In de wintermaanden kan het heerlijk weer zijn maar ook dagen achter elkaar bewolkt met veel wind. Wanneer je uitsluitend aan het strand wilt liggen ga je beter niet in die periode.