Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

  • Voor slechts € 555.41 naar Santiago Nu boeken
  • Voor slechts € 555.51 naar Santiago Nu boeken

Chili is een prachtig, afwisselend langerekt land dat gemakkelijk te bereizen is. Het is een van de veiligste bestemmingen van Zuid- Midden- Amerika, heeft een goed georganiseerd busnetwerk en goede (snel)wegen. Dit maakt het land ideaal om met een huurauto zelfstandig te verkennen of door rond te je vooral op de toeristenroute dan zal je met Engels en af en toe met handen en voeten ook een heel eind komen. 

Het zuiden van Chili is lekker ruig en vol hoge bergen met op de toppen een laag sneeuw. Ideaal voor mooie wandelingen en echte natuur. In het midden van Chili vind je de vele vulkanen dat het land rijk is waar omheen je net als in het zuiden erg mooie wandelingen kunt maken. Ook vind je in het midden van Chili enkele grote steden die het bezoeken waard zijn, zoals Santiago de Chile en Valpariso. 

Het noorden van Chili is weer compleet anders dan de rest van het land. Hier vind je namelijk een uitgestrekte woestijn zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien. De Atacama Dessert is de droogste plek op aarde en wordt door onderzoekers gebruik voor onderzoek naar de sterren en de ruimte omdat hier naast dat er geen regen valt ook geen lichtvervuiling is. De mooiste sterrenhemels bekijk je dus hier. 

Zoals hierboven al beschreven staat, Chili heeft genoeg te bieden voor een aantal weken of zelfs maanden rondtrekken. Vliegtickets worden steeds goedkoper en daarmee wordt het land nog interessanter om te verkennen. Hoe dan ook Chili is een prachtig land om zelfstandig rond te reizen. 

Lees verder

Laatste berichten

Torres del Paine 0 02 Jun
Rondreis door het merengebied in Chili 0 23 Mar
La Serena uitvalsbasis voor Isla Damas en Elqui Valley 0 12 Feb
De prachtige San Pedro de Atacama woestijn in Chili 0 24 Jan
Puerto Varas uitvalsbasis voor Petrohué en veel outdoor activiteiten 0 22 Jan
Eten en drinken in Chili 0 21 Jan
De leukste bezienswaardigheden van Santiago de Chile 1 15 Jan
Goedkoop een auto huren in Chili 0 13 Jan
Reis door Chili met de bus dankzij het uitgebreide busnetwerk. 0 09 Jan
De bruisende stad Valparaíso en haar bezienswaardigheden 0 05 Jan
Allerlei tips voor reizen in Chili 0 02 Jan
Wat zijn de kosten voor reis door Chili? 1 30 Dec
Visum/Visa Chili 0 17 Dec
Land en bevolking Chili 0 17 Apr